language

Kulcsszavak:

metró highlight_off

Lapok:

NOL (Népszabadság) highlight_off

NOL (Népszabadság)

A Népszabadság Magyarország legnagyobb országos politikai, közéleti napilapja volt 2016. októberi megszűnéséig. Az újság a rendszerváltásig az MSZMP központi lapjaként működött, a jogutód Magyar Szocialista Pártnak a hozzá kötődő Szabad Sajtó Alapítvány révén 2015-ig jelentős befolyása volt a lapra. 1990. szeptember 1-jétől a lapot a Népszabadság Rt. adta ki. 2003-ban a lap fő tulajdonosa a svájci Ringier magyarországi leányvállalata, a Ringier Kiadó Kft. lett. 2014 januárjában a Ringier és az Axel Springer-Budapest Kiadói Kft. fúziója miatt a Gazdasági Versenyhivatal döntése nyomán a portfólió egy részét (regionális lapok és országos média mellett a Népszabadságot kiadó cég 70,4%-át) az osztrák Vienna Capital Partners vette át, amelynek fő tulajdonosa Heinrich Pecina osztrák üzletember. Pecina médiacége, a Mediaworks 2015-ben az MSZP pártalapítvány és a munkatársak egyesületének tulajdonrészét is megszerezte. 2016. október 8-án a kiadó gazdasági okokra hivatkozva felfüggesztette a lap kiadását. Október 25-én Pecinától a Mészáros Lőrinchez köthető Opimus Press Zrt.-hez került a Népszabadságot is tulajdonló Mediaworks Hungary Zrt. részvényeinek 100%-a, emiatt sokan politikai nyomásgyakorlást látnak a lap bezárása mögött.

Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [44]  Oldalak:   1 2 3 4 5   >  >>

Összedől a metró, mire elég olcsó lesz a felújítás

Még mindig nem kezdődött meg a hármas metró kocsijainak felújítása, holott két hónapja aláírták a szerződést. Azóta már többször le kellett állítani a metrót, mert füstölnek az elektromos kábelek. De az alagút-rekonstrukció terveit is át kell dolgozni: túl sokba került volna az első terv.

Üzleti titok az oroszok végleges ajánlata

Viszonylagos fogalom az orosz Metrowagonmash által vállalt 25 éves garancia az M3-as metrószerelvények felújítására. Bár a járművek garantált élettartama az ajánlat szerint 25 év, a Népszabadság birtokába került vállalkozási szerződés értelmében ennek lejárta előtt a vállalkozói díj egy kocsira vetített összegének alig 20 százalékát köteles megtéríteni a cég, ha az előírt karbantartási rend betartása ellenére mégis ki kellene vonni a járművet a forgalomból.

Együtt: Tarlós vállalja az anyagi felelősséget?

Az Együtt szerint a Közbeszerzési Döntőbizottság (KDB) azért engedélyezte a szerződés megkötését a 3-as metró felújítására az orosz Metrowagonmashsal, mert a BKV egy levélben lényegében megzsarolta a szervezetet.

Luxemburgban perelhetik a BKV-t

Az Európai Bizottság nem semmisítheti meg a fővárosi M3-as metrókocsik felújítási tenderének eredményét, de felszólíthatja a BKV-t annak felülvizsgálatára. Ha a közlekedési cég nem állna kötélnek, akkor a bizottság pert is indíthat. Az észt Skinest Rail tisztességes eljárást és hosszú távú együttműködést szeretne. A BKV bizonytalan.

Tudta a BKV, hogy problémás lesz a metrótender

Elmeszelhetik az M3-as metrókocsik felújítási tenderét. A BKV úgy hirdette ki a pályázatot, hogy tisztában volt vele: a műszaki leírás félreérthető. Az észtek kizárásának okai között egyébként több olyan is akad, amelyre nem kérdeztek rá az eredményhirdetés előtti tisztázó hiánypótláskor.

Az észtek megtámadták az orosz győzelmet

Az észt Skinest Rail cég panaszt nyújtott be az Európai Bizottsághoz a 3-as metró szerelvényeinek felújítására kiírt tender eredménye ellen, mert szerinte minden pontban kedvezőbb volt az ajánlata a nyertes orosz Metrowagonmash társaságénál.

A DK szerint csak az oroszoknak jó a 3-as metró felújítása

Rossz üzletet köt a DK szerint a főváros, hogy az oroszokkal állapodik meg a 3-as metró szerelvényeinek felújításáról. Gy. Németh Erzsébet, a párt fővárosi képviselője állítja: Tarlós István főpolgármester ezzel vörös szőnyeget terít a fideszes korrupciónak.

Nagy a baj: nem az oroszok állnak nyerésre

Felülről vár eligazítást a BKV, jelenleg ugyanis kicsi az esélye, hogy az M3-as metrótenderen az orosz pályázó ajánlatát hozhatják ki győztesnek. Feltehetőleg emiatt intéztek újabb kéttucatnyi kérdést az észt és az orosz pályázóhoz.
Találatok: [44]  Oldalak:   1 2 3 4 5   >  >>