language

Kulcsszavak:

mezőgazdaság highlight_off
Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [1632]  Oldalak:   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >  >>

Csányi Sándor földjeiért hússzor többet fizetett Szeged, mint a gazdáknak

22,8 millió eurót, mintegy 8,6 milliárd forintot fizetett Szeged önkormányzata több olyan ingatlanért, ami a Csányi Sándorhoz tartozó Pick Szeged Szalámigyár Zrt.-é. A kínai BYD elektromos járműgyártó Szegedre települése kapcsán a város több területet is megvásárolt, információink és sajtóhírek szerint a gazdáknak átlagosan 3,8-4 millió forintot ajánlottak hektáronként. A Csányival kötött üzletét az önkormányzat kifelejtette közadatigénylésünkből, csak konkrét kérdésre fedték fel az árat. Panaszt tettük emiatt a NAIH-nál.

HVG Top 500: Orbán Viktor barátainak és kedvenceinek cégei most is ott vannak a profitrekorderek között

Érdekes mintázatok rajzolódnak ki néhány csúcsoligarcha – a nyereségrekorderek között is feltűnő – vagyonkezelőinek osztalékpolitikájában.

Mészáros Lőrinc izgulhat: boszniai nagybevásárlását vizsgálja az osztrák versenyhivatal

Ha az osztrák versenyhivatal is áldását adja, akkor már az utolsó akadály is elhárulhat a boszniai cementgyár megvásárlása elől. Mészáros Lőrincnek lett még egy magántőkealapja.

Süli exminiszter családi cége ügyében kutakodik a korrupcióellenes hatóság

Az Integritás Hatóság élénken érdeklődni kezdett a Süli János volt miniszter családi vállalkozásának 730 milliós EU-s támogatásával összefüggő közbeszerzési ügyben. Hadházy Ákos képviselő szerint a cég korábban a pénzt szarvasmarhatelep rekonstrukcióra kapta, de ennek máig nincs nyoma.

A Fidesz korrupcióellenes hatósága vizsgálja Süli János exminiszter családi cégének támogatási ügyét

Hadházy Ákos független parlamenti képviselő szúrta ki a Közbeszerzési Döntőbizottság weboldalán, hogy a korrupcióellenes Integritás Hatóság hat beadványt is benyújtott hozzájuk egy bizonyos Biogas Productor kft gyanús közbeszerzési ügyei iránt érdeklődve.

Magyar csoda: a kormányzati betiltás után 175 ezer tonna gabona érkezett Ukrajnából

Brüsszelezik az agrárkamara, de arra nem válaszol, hogy a hazai tiltás ellenére hogyan jöhetett ukrán gabona Magyarországra. És nem csak a kamara néma, a NÉBIH sem válaszol kérdéseinkre, amiket az Ukrajnából érkező import kapcsán tettünk fel. Az Eurostat adatai szerint 2022-höz képest idén fele annyi gabona érkezett hazánkba Ukrajnából, jó ideje viszont semmi: mivel nálunk a legalacsonyabb az ár. Vagyis a piac megoldotta az ukrán gabonaproblémát.

Errefelé így mennek a dolgok” – a mórahalmi gazdák kisajátított földjei

Csaknem félmillió eurónyi uniós pénzt nyert Mórahalom önkormányzata még 2015-ben egy víztározó megépítésére. Ki is ásatták a 14 hektáron elterülő, egy méter mély gödröt, azonban a Halászkai Közösségi Víztározónak csak a nevében van víz. Pedig az unió arra adta a pénzt, hogy a Homokhátságon – amelyet már 2020-ban félsivataggá minősített az ENSZ – legalább itt megoldják a gazdák öntözési problémáit.

Mészáros Lőrincet a covidos pulykaválság veszteségeiért is kárpótolhatják

A felcsúti milliárdos jó eséllyel számíthat arra, hogy cégcsoportjának bezárt gyárának helyén lakópark épülhet.

Különleges alakkal állt össze Mészáros Lőrinc

Egészen meglepő vállalkozócsaláddal fogott új bizniszbe a felcsúti milliárdos. Ezúttal a mezőgazdaságban erősít.

Öntözési közösséget alapítottak Mészárosék, nekik is jut az állami 17 milliárdból

Mészáros Lőrinc Fejér megyei cége, a Búzakalász 66 Felcsút Kft. a térség másik nagybirtokosa, Antalffy György Agroavena Kft.-jével fogott össze.
Találatok: [1632]  Oldalak:   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >  >>