Megújult a K-Monitor sajtóadatbázisa. Mondd el a véleményed róla!
language

Intézmények:

Nemzeti Védelmi Szolgálat highlight_off
Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [18]  Oldalak:   1 2   >  >>

Az NVSZ is érdeklődik a 600 millió forinttal megrövidített kötvénykereskedő cég ügyében zajló nyomozás iránt

Még mindig keresi a rendőrség azokat, akik áprilisban állítólag kirabolták az Arton Capitalt. Az állami program márciusi leállításáig letelepedési kötvényekkel kereskedő cégtől a hírek szerint elloptak egy páncélszekrényt, benne több mint félmilliárd forintnyi euróval. Az Átlátszó úgy értesült, hogy már a Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) munkatársai is figyelik a BRFK ezügyben zajló nyomozását. Nem tudni, miért: vajon azért, hogy kiderítsék, miért nem kerítették még kézre a tetteseket, vagy azért, hogy felgyorsítsák a munkát? Ezekre a kérdéseinkre a BRFK nem válaszolt.

Két újabb gyanúsított a belügyér korrupciós ügyében

Már hat gyanúsítottja van a korábban a Belügyminisztérium állományába tartozó Ármós Sándor rendőr dandártábornok, volt Pest megyei rendőrkapitány és társai ügyében vesztegetés, befolyással üzérkedés és más bűncselekmények miatt indított nyomozásnak – tudta meg a PestiSrácok.hu. Információink szerint a közelmúltban bűnsegédként elkövetett hivatali vesztegetéssel meggyanúsított két újabb személy is tagja volt annak az elkövetői körnek, akik a gyanú szerint milliós kenőpénzt adtak át a tábornoknak abban a reményben, hogy az általa hivatkozott befolyásos személyek eljárnak az érdekükben.

115 millió uniós forintot költhet az NVSZ korrupcióellenes oktatómunkára

Néhány hónappal ezelőtt még elbukni látszott a Nemzeti Védelmi Szolgálat azon terve, hogy fejtágításokat tartson szakemberek számára, most azonban, még ha mintegy negyvenmillió forinttal olcsóbban is, de megtörténhet a kapacitásfejlesztés a korrupcióellenes küzdelemben a nagyobb felderítés és megelőzés érdekében.

Most mellényúlt a Fidesz, mert a Vizoviczki mindent tud

„Ha Vizoviczkit ellökik az asztaltól, nemcsak vádaskodni fog, hanem ha akarja, magával rántja az egész asztalterítőt is.””

Nem lehet elszámolni a szállást, így egyelőre nem lesz NVSZ-es korrupcióellenes szakmai fejtágítás

Eredménytelen lett a Nemzeti Védelmi Szolgálat korrupciós esetek felderítését szolgáló, rendezvényszervezési szolgáltatások beszerzésére kiírt, nettó 152 millió forintos keretösszegű tendere, mivel a szállásköltségeket nem lehetett elszámolni az uniós alapokból finanszírozott projekt terhére.

Korrupció? A költségvetésben?! Egy félstadionnyi pénzzel beljebb vagyunk

Százmilliárdos károkat okoz, de az ellene való közdelem forrásainak nehezen találni a nyomát a költségvetésben. Mi az? A 2016-os költségvetés sem ismeri a korrupció szót, viszont a Nemzeti Védelmi Szolgálatot egy fél stadion árából tényleg felturbózzák.

Csak elterelés az egész Kiss-ügy?

Az idézett tanúk nem mentek el pénteken a vesztegetéssel vádolt Kiss Ernő dandártábornok tárgyalására, ahol a bíró felolvasott egy titkosítás alól feloldott iratot, amely szerint az ügy kezdetén felvetődött: Kocsis István az illegális bevételeinek eltüntetését akarta leplezni az eljárással.

NVSZ: „VIDA ILDIKÓNAK NINCS ÜGYE”

A hazai korrupcióellenes hatóság nem vizsgálja az Egyesült Államokból kitiltott NAV-elnök ellen felhozott vádakat, annak ellenére, hogy a Nemzeti Védelmi Szolgálatnak időről időre ellenőriznie kell az adóhatóság vezetőjét is.

Kitiltási botrány: vád, vagy vádaskodás?

Az kitiltási botrány kirobbanása óta kormánypárti politikusok, kormánytagok több nyilatkozatukban hangoztatták: minden korrupciós ügyet készek kivizsgálni, s aki tud ilyenekről, tegyen feljelentést. Ám vannak olyan állami szervezetek, amelyeknek éppen az a feladatuk, hogy feljelentés nélkül is felfedjék a korrupciós kapcsolatokat, ügyleteket. Ezek az Alkotmányvédelmi Hivatal és a Nemzeti Védelmi Szolgálat.
Találatok: [18]  Oldalak:   1 2   >  >>