language

Lapok:

Pénzcentrum highlight_off
Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [9]  Oldalak:   1

Őrület: ennyivel emelkedett a hálapénz az elmúlt években Magyarországon

Bár az elmúlt években rengeteg törekvés irányult a hálapénz visszaszorítására, a hivatalos statisztikák szerint az egészségügyi dolgozóknak zsebbe csúsztatott összeg egyre nő, 2010 óta több mint a duplájára. Az idősek és a nők fizetnek a legtöbbet, a legvastagabb borítékokat pedig a kórházi orvosok kapják. A paraszolvencia a legnagyobb gondot a szülészeteken okozza, ahol szinte kötelező perkálni, és a legnagyobb összegek cserélnek gazdát.

Kiderült! Ezt titkolja annyira az adóhatóság

Nyilvánosságra kellene hoznia az adóhatóságnak, hogy a munkáltatói adatszolgáltatás alapján hány magánszemélynek, és mennyi különadót kellene fizetnie. Ezek közérdekű adatok, nem sértenek adótitkot - hangsúlyozta Jóri András adatvédelmi ombudsman a Pénzcentrum.hu kérdéseire küldött válaszlevelében.

Nem védi a törvény a korrupciót bejelentőt

A múlt év végén fogadta el a parlament az antikorrupciós törvénycsomagot, amely három elemet foglalt magában, a tisztességes eljárás védelméről, a Közbeszerzési és Közérdekvédelmi Hivatalról szóló szabályozást, valamint a közszférát érintő közös etikai minimum-szabályrendszert összefogó parlamenti határozatot.

Zsebbe megy az uniós pénz? - Hogy áll Magyarország?

Az Európai Unió kedélyeit jelenleg a bolgároknál zajló pályázati pénzekkel kapcsolatos korrupciós botrány borzolja. A viharok közepette jelent meg az Európai Csalásellenes Hivatal (OLAF) adta ki legújabb, a tavalyi évre vonatkozó jelentését. Nézzük, hazánkban is vannak-e gondok az uniós pénzek felhasználásával?
Találatok: [9]  Oldalak:   1