language

Kulcsszavak:

rágalmazás / becsületsértés highlight_off
Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [343]  Oldalak:   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >  >>

Vesztegetési vád, sumákolás és rágalmak – cukrászdák miatt áll a bál az I. kerületben

Budaváron mindent bevet a helyi Fidesz, hogy 2024-ben megbuktassa V. Naszályi Mártát. Testületi többségüket kihasználva fegyelmi eljárást kezdeményeztek és vizsgálóbizottságot is összehívtak a polgármester ellen a Ruszwurm tulajdonosának vádjai miatt, aki két budavári cukrászdát üzemeltet, és a kerülettel hosszú évek óta vitában áll. A polgármester szerint lejárató kampány folyik ellene, a Fidesz mindent gyanúsnak talált, a cukrászdatulajdonos pedig nem érti, hogy miért akarják „kitenni”.

Öncenzúrához vezetnek az újságírók elleni támadások az EU keleti tagállamaiban

Az újságírást világszerte támadások érik. A tendenciát a Covid-19-járvány és az azt övező indulatok tovább súlyosbították, és még tovább szítják a kritikusaikat elhallgattatni próbáló politikusok. Az EU keleti részén sok helyen fizikai támadásoknak is ki vannak téve az újságírók (ennek legsúlyosabb példája Jan Kuciak szlovák oknyomozó újságíró és menyasszonya, Martina Kušnírová meggyilkolása volt), ami több helyen öncenzúrához vezet.

Rágalmazás miatt perel az I. kerület polgármestere

„A mai nap olyan vádak jelentek meg velem kapcsolatban az egyik legolvasottabb hírportálon, amelyekből egy szó sem igaz. Az engem vádoló üzletember problémája éppen az, hogy nem kap különleges elbánást, közpénzből kedvezményeket a kerülettől – mióta én vagyok a polgármester, azóta ugyanis az uram-bátyám rendszert felszámoltuk” – írta hétfő délelőtti Facebook-posztjában V. Naszályi Márta, a Budavári Önkormányzat polgármestere.

Több kormányközeli médiumot megmentene a büntetőpertől a Fidesz törvénymódosítása

Ne lehessen rágalmazásért büntetőeljárást indítani újságírók ellen, ha közügyekkel kapcsolatban állítanak valótlanságot – így módosítaná a Büntető törvénykönyvet a Fidesz. Az indoklás szerint a közügyek szabad megvitatása fontos érték. A Híradónak nyilatkozó médiajogász szerint a módosítás növelheti a média szabadságát, ugyanakkor ez a jelenlegi helyzetben a kormányközeli médiumoknak kedvezne.

Horváth Csaba részletes vallomásban írta meg az ügyészségnek, miért hazugság szerinte a korrupciós vád

Hosszú, hétoldalas szövegben írta le álláspontját Horváth Csaba, Zugló ellenzéki polgármestere arról, hogy egy tanúvallomás miatt belekeveredett egy korrupciógyanús ügybe. A szöveget elküldte a sajtónak, és írásbeli vallomásként elküldte az ügyészségnek is. Emlékeztetőül: egy nagy számlagyáras nyomozás során az egyik gyanúsított, Fuzik Zsolt azt vallotta, hogy korrupciós pénzeket fizettek Horváthnak, mint ahogy több másik MSZP-s politikusnak is.

Csoda a NER-ben: bűnösnek mondta ki a bíróság Gyula fideszes polgármesterét

Rágalmazás vétsége miatt bűnösnek mondta ki Görgényi Ernő polgármestert szerdai ítéletében a Békéscsabai Járásbíróság. Egyben megrovásban részesítette, amiért olyan valótlan tényállítást tett, amely egykori helyettese, de ma már az ellenzék színeiben politizáló Galbács Mihály becsületének csorbítására volt alkalmas.

Bűnösnek találja-e vagy sem a bíróság a gyulai fideszes polgármestert?

Álláspontok nem eshettek volna távolabb egymástól ugyanabban a kérdésben, mint hétfőn a Békéscsabai Járásbíróságon a Galbács Mihály kontra Görgényi Ernő per utolsó tárgyalási napján. Az egykori gyulai fideszes alpolgármester, Galbács Mihály rágalmazással vádolja volt felettesét, Görgényi Ernő (Fidesz-KDNP) gyulai polgármestert. A kijelentés alkalmas volt a becsület csorbításra, vagy a szabad véleménynyilvánítás tárgykörébe tartozik? Ezt kell eldöntenie a bíróságnak.

A rendőrség nem tudta kinyomozni, kik írták a propagandasajtó rágalmazó cikkeit, míg egy blogger börtönbe került.

Két becsületsértési és rágalmazási ügy végződött nagyon különböző módon az elmúlt napokban. Egy szegedi bloggernek rágalmazási ügyekben példátlan módon letöltendő szabadságvesztésre kellett bevonulnia Kiskunhalasra, mert a bíróság szerint belegázolt egy megyei rendőrkapitány és két másik rendőr becsületébe. Egy nappal előbb a Pesti Központi Kerületi Bíróság jogerős ítéletben mondta ki, hogy Hadházy Ákos ellenzéki képviselőt ugyan alaptalanul rágalmazta a kormányközeli propagandasajtó, emiatt a 888, a Lokál és az Origó szerzőinek nem kell felelniük. Ennek oka, hogy a rendőrség képtelen volt kinyomozni, hogy kik írták az ominózus cikkeket, és ez ellen ilyen esetben panasszal sem lehet élni.

„Undorító, tenyérbemászó” – az Átlátszó újságíróját gyalázták a lakossági fórumon

Bekapcsolva hagyott mikrofon buktatta le Szabó Istvánt, a Pest Megyei Közgyűlés elnökét és Magyari Lászlót, a Magyar Közút Zrt. Pest megyei igazgatóját, amint lapunk újságírójára tettek becsmérlő megjegyzéseket. Ugyan a beszélgetést nem a nagy nyilvánosságnak szánták, a gödi lakossági fórum online hallgatói mindent hallhattak, mivel a mikrofonokat elfelejtették kikapcsolni. Nem ez az első eset, hogy az Átlátszó munkatársait gyalázzák.

A vádlottak padjára került a fideszes polgármester az egymást vádoló gyulai városvezetők harcában

Görgényi Ernő fideszes polgármestert Galbács Mihály, egykori alpolgármestere vádolja rágalmazással, mert megpróbálta őt korrupciógyanúba keverni. Újabb részletek derültek ki a gyulai Fidesz-frakció működéséről.
Találatok: [343]  Oldalak:   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >  >>