language

Személyek:

Tarlós István highlight_off

Tarlós István

Tarlós István (Budapest, 1948. május 26. –) magyar mélyépítő mérnök, politikus; 1990 és 2006 között Budapest III. kerületének (Óbuda-Békásmegyer) polgármestere, 2010 óta Budapest főpolgármestere, 2010-ben néhány hónapig országgyűlési képviselő.

Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [80]  Oldalak:   1 2 3 4 5 6 7 8   >  >>

Havi 1,5 milliós díjazásért ül az egyetemi kuratóriumban Szijjártó Péter

Szijjártó Péter külügyminiszer havi bruttó 1,5 millió forintért tagja a győri egyetemet fenntartó vagyonkezelő alapítványnak, Tarlós István volt főpolgármester pedig egymillióért vezeti a felügyelőbizottságot – derült ki adatigénylésünknek köszönhetően. Szijjártó így összesen 5,5 millió forint közpénzből származó havi jövedelemmel rendelkezik.

Fővárosi vizsgálóbizottság: Tarlós alatt az orosz lobbi alakította a 3-as metrókocsik beszerzését

A momentumos Havasi Gábor lapunknak arról beszélt, hogy a fővárosi jelentés az M3-as metró felújításáról már 90 százalékban kész van, hamarosan be is mutatják.

Nevet változtatott a 19 milliárdos számlagyárral összefüggésbe hozható cég

A Sys IT Services Kft.-t a jövőben Alpha-ess Hungary Kft.-ként lehet megtalálni.

Korrupcióval gyanúsítja Horváth Csaba zuglói polgármestert a Központi Nyomozó Főügyészség

Az ügyészség szerint megalapozott a gyanú, hogy Horváth egy társával a fizetős parkolási rendszer üzemeltetésére keresett egy céget, amelytől a nyereségük felére tartottak igényt.

Korrupciós ügy miatt szállt ki az ügyészség Zuglóba

Szerda reggel szállt ki az ügyészség három helyszínre Zuglóba, a polgármesteri hivatal mellett Horváth Csaba otthonában is házkutatást tartanak.

Házkutatás Horváth Csabánál, a zuglói polgármesteri hivatalban és a kerületi parkolási cégnél

Házkutatás zajlik a zuglói polgármesteri hivatalban és a kerület parkolási cégénél. A hírt megerősítette a kerület sajtóreferense is.

Tarlós István szóbeli tanácsokat ad Orbán Viktornak, de a fizetését titkolják

Tarlós István korábbi főpolgármestert 2019. november 1-től az országos közlekedési és közszolgáltatási infrastruktúra fejlesztéséért felelős miniszterelnöki megbízottá nevezte ki Orbán Viktor miniszterelnök. Tarlós 2021 őszén azt nyilatkozta, hogy többek között az M0-s körgyűrűről és a 4-es metró folytatási lehetőségeiről készít anyagokat a miniszterelnöknek. Közadatigénylésekkel próbáltunk meg utánajárni, hogy milyen tanulmányokat készített eddig, és mennyi jutattást kap a munkájáért, de csak annyit árult el a Miniszterelnöki Kormányiroda, hogy Tarlós személyesen ad tanácsokat – azt nem mondták meg, hogy mennyi fizetést kap. Egy miniszterelnöki megbízott maximum államtitkári fizetést kaphat, ami 2020 márciusa óta havi bruttó 1,75 millió forint.

Tarlósék mellett az ellenzék is vastagon benne volt a budapesti patkányirtás árának elszállásában

2018 óta egy új szereplő, az RNHB Konzorcium végzi Budapesten a patkánymentesítést. Egy olyan közbeszerzésen nyertek, amelyet később a bíróság érvénytelennek nyilvánított. A Karácsony Gergely vezette főváros 2020-ban felbontotta velük a szerződést, de aztán ismét velük szerződött. Csakhogy így több pénzt kell patkányirtásra fordítani, a fertőzöttségi szinttől függetlenül, sőt a főváros átvállalta a szolgáltatótól a patkányészlelésekkel kapcsolatos ügyintézést is. A RNHB Konzorcium egyik tagjának az ügyvezetője a DK politikusa, aki az ellenzék közös jelöltjeként megnyerte az előválasztást Békés megyében.

Besült fővárosi e-jegyrendszer: Először szólalt meg a kivitelező cég volt magyar vezetője

A BKK német beszállítójának magyar cégvezetője tagadja a korrupciós vádakat, miután a BKK korábbi vezérigazgatója befolyásolási kísérletről beszélt az e-jegy projekttel összefüggésben. A befuccsolt e-jegyrendszer más részleteire is eltérően emlékeznek a szereplők. A témában heves vita folyt a fővárosi vizsgálóbizottság legutóbbi ülésén Tarlós István volt főpolgármester meghallgatásakor.

Hogyan épülhetett ki észrevétlenül a BKV-s szerződések mögött álló cégnél egy adócsaló maffia?

Hatalmas számlagyár működött annak az informatikai vállalatnak az árnyékában, amely Tarlós István főpolgármestersége idején nyerte el a BKV informatikai rendszerének üzemel­te­té­sét és fejlesztését, és a munkában egészen idén június végéig részt is vett.
Találatok: [80]  Oldalak:   1 2 3 4 5 6 7 8   >  >>