Támogasd a K-Monitort! K-Monitor a Facebookon
K-Monitor
Ft
Az elmúlt évek becsült kárösszege.
Korrupció, Közpénz, Közbeszerzés, Kartell
Címkék
Kulcsszavak:
üzleti etika [X]
Találatok: [60]  Oldalak:   1 2 3 4 5 6   >  >>

Felmentették Barrosót, oké a lobbiállása

Nyáron derült ki, hogy Jose Manuel Barroso, a Európai Bizottság korábbi elnöke átigazolt a Goldman Sachshoz. Vezetőbb pozíciót kapott, nem is titkoltan azzal a céllal, hogy tudásával, információival és kapcsolataival minél jobb helyzetbe segítse a brexites uniós tárgyalások alatt a bankot. Ez morálisan kifogásolható lépés, hiszen gyakorlatilag a korábbi legfőbb vezetője lobbizhat így akár az EU ellen.

Mit mond az MNB alapokmánya Matolcsy lakásügyéről?

Az Európai Központi Bank (EKB) megkeresésünkre nem kommentálta, hogy Matolcsy György MNB-elnök az UniCredit-vezér Patai Mihály luxuslakását használja.

Saját etikai kódexét is megsérthette Matolcsy, hogy az általa felügyelt bank vezetőjének magánlakásában lakik

Nem csak a józan ész vagy a jó ízlés alapján problémás, hogy Matolcsy György egy olyan Várbeli luxuslakásban lakik, ami az UniCredit vezérigazgatója, Patai Mihály tulajdonában áll.

Az egész világ baromi korrupt

Globálisan tízből négy cégvezető elképzelhetőnek tartja, hogy akár etikátlan eszközökhöz is folyamodjon cége pénzügyi terveinek teljesítése érdekében – állapítja meg az EY Globális Visszaélési Felmérésének 2016-os kutatása. Ezzel párhuzamosan nemzetközileg ugyanúgy, mint Magyarországon, határozottabb fellépést várnak a válaszadók.

Profit és tisztesség – nem összeférhetetlenek

Nem a kerülő utak és kiskapuk, hanem az együttműködés és a tisztességes piaci verseny segíti elő a fenntartható fejlődést a Telenor tapasztalatai alapján.

Nevezzük nevén a gyereket!

Perek zajlanak, törvények (vagy jogszabály-módosítások) születnek, néhányan segítséget remélnek, mások pedig a szolidaritás határain s a bizalmon meditálnak.

Egyre nagyobb itthon a fizetési fegyelem

Javult a fizetési fegyelem Magyarországon, az ügyfelek rövidebb határidőkkel és pontosabban fizetik a számlát, mint egy évvel korábban - ismertette Thummerer Péter, a követeléskezelő EOS-csoporthoz tartozó EOS Faktor Zrt. felmérését.

Barackmag-botrány után államtitkári cégstop

Trükkök sorát vethetik be a politikusok, hogy csak papíron kelljen választaniuk vezetői megbízásuk és gazdasági érdekeltségeik között – írja a HVG e heti száma.

Banktitok megsértése miatt feljelentik az MNB-t

Az LMP feljelentést tesz a Magyar Nemzeti Bank (MNB) ellen banktitok megsértése, személyes adattal visszaélés miatt, mivel - álláspontjuk szerint - engedély nélkül hozták nyilvánosságra a Magyar Nemzet napilap egyik kritikus újságírójának folyamatban lévő hitelügyletét.

Etikátlan céges magatartás miatt mond fel sok pénzügyes

Egyre nyilvánvalóbb, hogy a pénzügyi, számviteli alkalmazottak rendkívül negatívan reagálnak arra, ha a cégüknél etikátlan magatartást tapasztalnak.
Találatok: [60]  Oldalak:   1 2 3 4 5 6   >  >>

Akták

Quaestor botrány

Quaestor botrány

2015. március 10-én a Nemzeti Bank részlegesen felfüggesztette a Quaestor Értékpapír-kereskedelmi és Befektetési Zrt. tevékenységi engedélyét, mivel a gyanú szerint a cég 150 milliárd forintnyi fiktív...
Belépés
Regisztráció
Támogatás
Cikk beküldése
Hírlevél
Blog
Média
 
 
Tasz Transparency International CEE Trust OSI