language

Helyek:

Bp. XXIII. kerület highlight_off
Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [22]  Oldalak:   1 2 3   >  >>

Hiába kérte a szülők 90 százaléka, nem vehette át a német kisebbségi önkormányzat a német nemzetiségi iskolát

Elutasította a Kásler Miklós vezette Emberi Erőforrások Minisztériuma, hogy a soroksári nemzetiségi iskolát kezelésbe vehesse a Soroksári Német Nemzetiségi Önkormányzat (SNNÖ). Emellett nem fogadta el a minisztérium az iskolát 15 éve vezető igazgató pályázatát sem, így bizonytalan, hogy folytathatja-e Kreisz Erzsébet a munkáját az iskola élén – írta a Jelen. Pedig ő volt az egyetlen pályázó, támogatta az iskola, a szülői közösség és a tankerület is. A szülői közösség 90 százalékos többséggel azt is megszavazta, hogy az iskolát vegye át kezelésébe az SNNÖ. A kezdeményezés mellé állt az Országgyűlés német nemzetiségi képviselője is, aki rendszeresen a Fidesz mellett szavaz – Ritter Imre megszavazta a pedofília büntetését szorgalmazó, a módosítással azonban végül melegellenessé tett törvényt is –, ám a kormányzat mégis elutasította a helyi közösség kérését.

Hadházy Ákos: luxus minigarzon árából lett nyilvános WC Soroksáron

Soroksár önkormányzata egy luxuslakás áráért, négyzetméterenként 1,1 millióért alakít ki egy nyilvános WC-t a HÉV-megállóban, ahol már amúgy is van egy kezdetleges mosdó, tehát a víz, szennyvíz bekötéseket nem kell kialakítani – állította Hadházy Ákos a szokásos heti Korrupcióinfó címmel tartott sajtótájékoztatóján. A független országgyűlési képviselő szerint a piaci árakhoz képest többszörösen túlárazott beruházásra került sor Budapest XXIII. kerületében.

Bevásárlóközpontot tervezett a soroksári polgármester saját ingatlana helyére

Új bevásárlóközpontot ígért az őszi önkormányzati választás kampányában a soroksáriaknak a Fidesz-támogatással megválasztott Bese Ferenc, csak azt nem árulta el, hogy a javasolt helyszínen ő az egyik tulajdonos.

Soroksár polgármestere is jól jár a közpénzből fizetett felújítással

Bese Ferenc egy olyan ingatlanegyüttes rekonstrukciójára szavazott meg 60 millió forintot, amelyben neki is tulajdonrésze van. A politikus a vagyonnyilatkozatában nem tüntette fel az épületet.

Nem tudta, hogy néz ki a korrupt ügyintéző, ezért véletlenül a kollégáját próbálta megkenni

A Fővárosi Főügyészség vádat emelt a férfi ellen, aki megpróbált megkenni egy ügyintézőt, mert összekeverte a korrupt kollégájával. A vádirat szerint a 33 éves férfi 2016. március 18-án a kora délutáni órákban a XXIII. kerületben, egy buszmegállóban megszólított egy nőt, aki a Budapest Főváros Kormányhivatala XX. Kerületi Hivatala Okmányirodájának egyik hatósági ügyintézője volt. A férfi ugyanis azt hitte, hogy a nő egy másik okmányirodai ügyintéző, aki valótlan tartalmú közokiratok kiállításában vesz részt.

Cserbenhagyja a Fidesz Tarlós Istvánt?

A választások közeledtével a fővárosi Fidesz kihátrálna a mind népszerűtlenebb Római-partra tervezett mobilgát vízparti nyomvonala mögül, cserben hagyva az ezt erőltető Tarlós István főpolgármestert.

Tovább mérgez a soroksári horrorház

Súlyos milliókat kell visszafizetniük a XXIII. kerület „kis Kolontárja” károsultjainak egy törvényszéki végzés szerint. Mondván, arra a kevésre sem volt jogalapjuk, hogy megkapják, amit a csigalassú perben a bíróság egyszer már nekik rendelt. A soroksári sorház 2010 nyarán robbant be az alatta tárolt veszélyes és toxikus anyagok miatt, a kimenekült lakók azóta pereskednek az állammal és az önkormányzattal. Még első fokú ítélet sem született.

Kis Kolontár Soroksáron – az állam nem téríti meg a horrorház lakóinak kárát

Fazekas Sándor földművelési miniszternek írt levéllel sürgetné meg egy súlyosan szennyezett soroksári társasház lakóinak kártalanítását Baranyi Krisztina (Együtt) politikusa. A horrorházról már 2011-ben írt a HVG, akkor berobbant az épület az alatta elásott vegyi anyagoktól. Baranyi információi szerint a XXIII. kerület most építési engedélyt adott ki az egyik szomszédos telekre.

Kedves képviselő, mennyi pénzt szeretne?

Sok helyen nem szerénykedtek az október 12-én megválasztott képviselők, amikor eljött az ideje, hogy saját fizetésükről döntsenek. A törvény már nem állít többé felső korlátot, így óriásiak lettek az egyéni különbségek.
Találatok: [22]  Oldalak:   1 2 3   >  >>