Megújult a K-Monitor sajtóadatbázisa. Mondd el a véleményed róla!
language

Helyek:

Bp. XXIII. kerület highlight_off
Találatok: [17]  Oldalak:   1 2   >  >>

Cserbenhagyja a Fidesz Tarlós Istvánt?

A választások közeledtével a fővárosi Fidesz kihátrálna a mind népszerűtlenebb Római-partra tervezett mobilgát vízparti nyomvonala mögül, cserben hagyva az ezt erőltető Tarlós István főpolgármestert.

Tovább mérgez a soroksári horrorház

Súlyos milliókat kell visszafizetniük a XXIII. kerület „kis Kolontárja” károsultjainak egy törvényszéki végzés szerint. Mondván, arra a kevésre sem volt jogalapjuk, hogy megkapják, amit a csigalassú perben a bíróság egyszer már nekik rendelt. A soroksári sorház 2010 nyarán robbant be az alatta tárolt veszélyes és toxikus anyagok miatt, a kimenekült lakók azóta pereskednek az állammal és az önkormányzattal. Még első fokú ítélet sem született.

Kis Kolontár Soroksáron – az állam nem téríti meg a horrorház lakóinak kárát

Fazekas Sándor földművelési miniszternek írt levéllel sürgetné meg egy súlyosan szennyezett soroksári társasház lakóinak kártalanítását Baranyi Krisztina (Együtt) politikusa. A horrorházról már 2011-ben írt a HVG, akkor berobbant az épület az alatta elásott vegyi anyagoktól. Baranyi információi szerint a XXIII. kerület most építési engedélyt adott ki az egyik szomszédos telekre.

Kedves képviselő, mennyi pénzt szeretne?

Sok helyen nem szerénykedtek az október 12-én megválasztott képviselők, amikor eljött az ideje, hogy saját fizetésükről döntsenek. A törvény már nem állít többé felső korlátot, így óriásiak lettek az egyéni különbségek.

Városról városra terjeszkednek Simicska milliárdos reklámcégei

Miközben évente milliárdos nyereségre tesznek szert a kormányváltás óta, a Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó hirdetési cégek a kisebb bevételt biztosító lehetőségeket sem hagyják ki. A hvg.hu gyűjtése alapján ezek 19 településsel kötöttek reklámgazdai szerződést, ami esetenként arra is felhatalmazza őket, hogy piaci vetélytársaiktól díjat szedjenek azért, hogy kint lehessenek a plakátjaik. Volt olyan város, ahol a Simicska-cégek egymással versenyezve indultak a koncesszióért.

A leleplezéseknek sosem lesz végük

A héten több leleplezés is napvilágot látott. Papcsák Ferenc közpénzek elosztására hívta fel a figyelmet, míg a Fidesz a XXIII. kerületi polgármestert szólította fel lemondásra. Kirobbant az első fideszes korrupciós botrány, amihez alig kellett több mint száz nap.

Soroksári sárdobálás

Geiger Ferenc, Soroksár polgármestere rágalmazás miatt ismeretlen tettes ellen feljelentést tett szerdán az ügyészségen: egy, a személyét érintő hangfelvétel szerint az önkormányzattól elnyert felújítások után a teljes összeg tíz százalékát visszafizették neki.
Találatok: [17]  Oldalak:   1 2   >  >>