language

Személyek:

Gyárfás Tamás highlight_off

Intézmények:

Magyar Export-Import Bank (Eximbank) Zrt. highlight_off

Gyárfás Tamás

Gyárfás Tamás (Budapest, 1949. március 22. – ) sportriporter, sportvezető, televíziós producer, a Magyar Úszó Szövetség elnöke 1993 és 2016 között, az Európai Úszószövetség, a Nemzetközi Úszószövetség és a Magyar Olimpiai Bizottság alelnöke. 

 

Magyar Export-Import Bank (Eximbank) Zrt.

Az állami hátterű Magyar Export-Import Bank Zrt. (Eximbank) 1994 óta, nemzetközi kereskedelemre, külpiaci befektetésekre, illetve külföldi beruházásokra szakosodott banki szereplőként működik. A bank Külügyminisztérium tulajdonosi felügyelete alá tartozik.

2014-ben Puskás Andrást, Rogán Antal korábbi helyettesét nevezték ki a bank vezérigazgatóhelyettesének, ezt követően az EXIM belföldre kihelyezett hiteleinek jelentős részét kormányközeli szereplők kapták meg.

Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [1]  Oldalak:   1

Gyárfás lemondásának napján újabb 7,2 milliárd forintot kapott a vizes vb

Felélte az általános kormányzati tartalékot a kormány – a rendkívüli helyzetekre félretett százmilliárd forintból az utolsó legnagyobb tételt a vizes világbajnokság újabb kormányzati támogatása jelenti. A FINA megrendezéséhez a kormány a döntés szerint újabb 7,2 milliárd forintot ad. A döntés érdekessége, hogy épp tegnap jelentette be távozását a Magyar Úszó Szövetség elnöke, Gyárfás Tamás . A tegnapi Magyar Közlönyben összesen 45 milliárd forint sorsáról rendelkezik a kormány, a legnagyobb tételt az Eximbank 28,5 milliárd forintos tőkeemelése jelenti, amelynek a forrása az útfejlesztési keret – valószínűleg a fel nem használt összeget költik el ily módon.
Találatok: [1]  Oldalak:   1