language

Intézmények:

Honvédelmi Minisztérium (HM) highlight_off
Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [648]  Oldalak:   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >  >>

Itt a szerződés, melynek keretében Orbán Viktor különjáratnak használhatja a katonai repülőgépeket

Orbán Viktor miniszterelnök és családja tavaly nyáron megszakította horvátországi üdülését, hogy Rómában részt vehessenek egy politikai eseményen. Orbánékat a Magyar Honvédség egyik Dassault Falcon 7X típusú luxusrepülője szállította Brac szigetéről az olasz fővárosba, majd vissza Zadarba. A K-monitor az út költségeinek kiderítése céljából beperelte az ügyben elvileg illetékes Külügyminisztériumot, de a tárca azzal érvelt a bíróságon, hogy az útiköltség tekintetében nem ők az adatkezelők – az viszont nem derült ki, hogy akkor mégis kicsoda. Az Átlátszó birtokába került keretmegállapodás szerint a miniszterelnökségi delegációk szállításának módjáról a Miniszterelnökség tavaly állapodott meg a Honvédelmi Minisztériummal. A dokumentum hangsúlyozza, hogy a repülőutak adatai “honvédelmi és nemzetbiztonsági okból” 30 évig titkosak.

600 millióért reklámozta volna magát az állami hadiipari cég, de visszavonulót fújt

Eredménytelen lett a magyar védelmi ipari termékek és szolgáltatások reklámozására, valamint a rendezvényszervezésre kiírt tender, miután a kiíró Haditechnikai Kereskedelmi Ügynökség Kft. a szerződés megkötésére vagy teljesítésére képtelenné vált. A megbízás időtartama 36 hónap, a keretösszeg pedig több mint félmilliárd forint lett volna. Az európai turné így egyelőre elmaradhat, pedig az állami tulajdonú cégre ráfért volna a promóció. A megbízás visszavonása annak fényében érdekes, hogy az állam éppen a honvédelmi célok teljesítése (és a rezsicsökkentés megvédése) érdekében halaszt el más beruházásokat több ezer milliárd forint értékben.

Elsősorban nem Orbán utaztatásával indokolták a luxusrepülők megvásárlását, más útjaikról mégsem lehet hallani

Általában dúsgazdagok magánrepülőjeként funkcionál a Dassault Falcon 7X, ám a Magyar Honvédség eredetileg speciális szállítási, futár- és felderítési célokra is vásárolt kettőt a típusból. Azonban a tárca egyelőre hallgat arról, hogy állami vezetők külföldi utazásán kívül használták-e bármi másra a státuszszimbólumnak is beillő repülőgépeket.

Vadai: A honvédelmi miniszter már nem ura a minisztériumának, NER-es üzleti körök intézik a beszerzéseket

Vadai szerint (a kormány) 2010 és 2018 között magára hagyta a hadsereget, és sokszor csak annyi pénzt biztosított, ami épp elegendő volt a túlélésre. Aztán '18 után látványos költekezésbe kezdtek, de titkosan, sokszor a kormánypárti képviselők sem tudták, hogy a kormány milyen közbeszerzések alóli mentesítéseket kért a kormány. Tavaly ősszel hoztak nyilvánosságra egy adatot: 12 ezer milliárdot költöttek haditechnikai beszerzésekre, ami most már 18-20 ezer milliárd lehet, mondta. Vadai szerint támogatható a modernizálás, de a titkos, nem a haza érdekét szolgáló beszerzéseket nem támogatják.

Eladhatóvá tenné a Fidesz a HungaroControlt és a HM több cégét

Nem világos, mi a szándéka a kormánypártoknak azzal, hogy öt, többségében kizárólagos állami tulajdonban álló cég esetében feloldaná az eddigi, törvényben rögzített eladási tilalmat. Az egyik cég a légiirányító HungaroControl, ahol a sztrájkot is minden eszközzel akadályozza a kormányzat.

Nem bírták kizárni a fegyverbizniszből az OTP-vezető cégét, ezért a kormány megvette

Annak ellenére, hogy árkartell miatt a vizsgálat indult ellene, kiváló évet zárt tavaly a Milipol Zrt. A fegyveres testületek kedvenc beszállítója 8,8 milliárd forintos éves forgalom mellett rekordösszegű, közel 2,2 milliárdos nyereséget könyvelt el.

Felcsúttól a brit királyi elit akadémiáig – Orbán Viktor fiának példátlan karrierje

Már nem magánügy Orbán Gáspár útkeresése, hiszen adófizetők több tízmilliós befizetéseivel támogatják.

Orbán Gáspárt friss katonaként küldte a brit elit akadémiára a Honvédelmi Minisztérium

Kadétonként közel negyvenmillió forintba kerülhet a brit katonai elit iskola, a Sandhurst Royal Military Academy (RMAS) kilenc hónapos kurzusa, amelyet a kormányfő fia, Orbán Gáspár is elvégzett két másik magyarral együtt 2019 szeptembere után, a Honvédelmi Minisztérium ösztöndíjasaként.
Találatok: [648]  Oldalak:   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >  >>