language

Intézmények:

Jobbik highlight_off
Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [251]  Oldalak:   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >  >>

Hivatalos vizsgálat indulhat a baloldal milliárdos amerikai kampánytámogatása miatt

Ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogász az Origónak adott interjúban arról beszélt, hogy mi várhat Márki-Zayékra, ha elkezdenek vizsgálódni a magyar hatóságok az Amerikából kapott kampánypénzek ügyében. A Századvég Alapítvány jogi szakértője szerint ebben az esetben az Állami Számvevőszék gyakorlata alapján széles körben megvalósulhat a burkolt vagy tiltott pártfinanszírozás, amely megállapított összeget aztán felszólítást követően, mint tiltott vagyoni előnyt, az érintett pártoknak be kell fizetniük a költségvetésbe. Ha hasonló történt 2022-ben bármelyik baloldali pártnál, az hatósági vizsgálathoz fog vezetni – tette hozzá.

Nem tartja a törvényi határidőt a Jobbik-alapítvány

Bár erre törvény kötelezi, a mai napig nem tette közzé honlapján a Jobbik Magyarországért Alapítvány a tavalyi gazdasági beszámolóját. A párt alapítványa több mint 700 millió forint költségvetési támogatást kapott tavaly, a honlapon azonban nyoma sincs, mire költik az adófizetők pénzét.

Mégiscsak sikerülhetett Jakab Péternek eltüntetnie 103 milliót a Jobbik pártkasszájából

Amint arról lapunk is beszámolt, hivatali visszaélés és hűtlen kezelés gyanúja miatt feljelentették Jakab Pétert, miután a kormánypárti Magyar Nemzet azt állította, hogy a Jobbik volt elnöke körülbelül 80 millió forintot igyekezett kivenni a Jobbik pártkasszájából néhány nappal azelőtt, hogy leváltották frakcióvezetői posztjáról. Úgy tudni, ezt a Jobbik frakciója végül megakadályozta, mégpedig úgy, hogy visszatartotta azt a keretet, amelyből Jakab havonta visszaad a frakciónak.

Jobbik: 103 millió forint értékben írt alá szerződéseket Jakab Péter a frakcióvezetés beleegyezése nélkül

Pár nappal azelőtt, hogy leváltották volna a Jobbik-frakció éléről, Jakab Péter sorra írta alá a szerződéseket az asszisztenséhez közel álló tanácsadókkal, párttagokkal. A frakcióvezetés tudta és beleegyezése nélkül mintegy 103 millió forint értékben sikerrel átvitt a rendszeren több szerződést, ám a következő körben már nem fogadta be a 83 millió forint értékben kötött szerződéseket az Országgyűlés Hivatala, mert közbeléptek a Jobbik képviselői. A korábban judapestező Bíró Lászlót is a frakció mellé vette volna négy évre Jakab, aki pártja szerint az utóbbi időszakban rossz tanácsokat kap. Tovább éleződik a konfliktus a Jobbik és a volt elnök között, aki minden jel szerint új párt építésén dolgozik.

Pegasusszal megfigyelt jogász, Iránytű Intézet: ezekre költött a Jobbik-frakció

Staudt Gábor, Kummer Ákos és a Pegasus szoftverrel megfigyelt Vértesy László is megjelenik a Jobbik-frakció nagyobb szerződéses partnerei között. Végignéztük, 2018 és 2022 között milyen cégekkel és mennyiért szerződött a Jobbik képviselőcsoportja, és nem nagy meglepetésre kijött: az Iránytű Intézet kapta a legnagyobb szeletet a tortából. Azért a párthoz köthető régi motorosoknak is csurrant-cseppent a közpénzből, de néhány meglepetésvendég is feltűnik a szerződéslistákon.

591 millió forintot kap a Fidesz a költségvetésből, 100 millió körüli összeget a legtöbb ellenzéki párt

Megjelent a Magyar Közlönyben a pártok költségvetési támogatásáról szóló határozat, az új frakciók méretéhez igazították a pénz mennyiségét.

Az előválasztásra százmilliók mentek el, Márki-Zay győzelmére a töredékét sem adják az ellenzéki pártok

Az ellenzéki összefogás pártjai eddig szinte csak egymás legyőzésére vásároltak hirdetéseket, az előválasztás óta Márki-Zay Pétert magára hagyták. A közösségi médiában 82 százalékos fölényben van a Fidesz, és Gattyán György is többet költött az Országgyűlés összetételéről szóló versenyben, mint az ellenzék.
Találatok: [251]  Oldalak:   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >  >>