language

Személyek:

Kósa Lajos highlight_off

Kósa Lajos

Kósa Lajos (Debrecen, 1964. március 14. –) politikus, országgyűlési képviselő. Nős, 4 gyermeke van. 1998–2014 között Debrecen polgármestere. 2010 és 2015-ig a Fidesz ügyvezető alelnöke, majd 2015 és 2017 között a Fidesz frakcióvezetője. 2017. szeptember 25-én Áder János október 2-i hatállyal a megyei jogú városok fejlesztéséért felelős tárca nélküli miniszterré nevezte ki a Sándor-palotában. A 2020-as Befolyás-barométer szerint ő Magyarország 47. legbefolyásosabb embere. 

Kósa 2018-ban egy bizonyos csengeri örökösnőhöz köthető csalási ügy kapcsán került a hírekbe, 2021-ben pedig ő erősítette meg, hogy a Belügyminisztérium szerezte be a Pegasus-kémszoftvert. Hozzá köthető a később legendássá vált “elveszti közpénz-jellegét” kifejezés, amely az alapítványi működés magyarázatakor hangzott el.

Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [199]  Oldalak:   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >  >>

Borkai nem tudja hányszor fizetett prostituáltaknak

Végigcsinálta volna a polgármesterséget, de egyedül nem bírta a nyomást, a Fidesz magára hagyta, azért mondott le a 2019-es győzelme után. Arra nem emlékszik, hányszor fizetett prostituáltaknak, az pedig meggyőződése, hogy az ellenzéknek és a DK-nak volt érdekében az ő lejáratása. Abba viszont megrendítő még belegondolnia is, hogy a Fidesznek ehhez bármi köze lehetett. Ezekről beszélt Borkai Zsolt a Partizánnak adott hosszú interjújában, ami több mint öt órás, és amit a Partizán azért publikált vágatlanul, mert szerintük azt Borkai le akarta tiltatni.

Recski sárlavina: mégis nyomozás indul, hogy kiderítsék, ki a felelős

Az ügyészség hatályon kívül helyezte a rendőrség korábbi döntését. A júniusi, nagy esőzések következtében a település egyik utcáját többször is sártenger öntötte el. Az utca feletti bányából mosta le a víz a sarat, ami 21 család házát öntötte el. Négy házba azóta sem tudtak visszaköltözni. Tordai Bence, a Párbeszéd képviselője tett feljelentést az eset miatt, foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés miatt.

Kósa Lajos ügyvédjének érdekeltségébe tartozó bányából folyt sárlavina Recsken

Rögtönzött vízelvezető árokrendszert épít ki a recski önkormányzat, amíg nem lesz végleges megoldás, miután a hétvégi viharban újra elöntötte a házakat a víz és a sár. Néhány hete sárlavina folyt a házakra a közeli bányából. Ennek egyik tulajdonosa Fiák István, aki Kósa Lajos Fidesz-alelnökkel közösen vezeti a magyar korcsolyaszövetséget.

„Ha többet esik, ez megölt volna minket” – így ömlött rá a NER-közeli bánya a falu végére

Akkora volt az özönvíz múlt csütörtökön Recsken, hogy több mint negyven embernek kellett elhagynia az otthonát, ők a mai napig nem térhettek haza. A településen nem pusztán az eső volt a probléma, hanem a falu fölötti, nemrég megnyitott kőbánya is, illetve az onnan lezúduló iszap. A helyiek hónapok óta mondogatták, baj lesz a bányából, amelynek működtetője egyelőre százezer forintot adott a károsult családoknak.

A csengeri örökösnő újra azt állítja, hogy milliókat adott át készpénzben Kósa Lajosnak

A botrány 2018-as óta kitörése először adott interjút a csengeri örökösnőként ismertté vált P. Mária (korábban Sz. Gáborné). A Partizán által készített beszélgetés előzetesében újra azt állította, hogy milliós nagyságrendben adott át készpénzt Kósa Lajos számára, amit a Kiskun-Trade Kft.-től kapott. A péntek este megjelenő interjúban arról is beszél, hogy szerinte olyasmire használták fel, amiért más embereknek kellett volna ott ülnie a bv. intézetben, nem neki.

Kifogott az új vagyonnyilatkozati rendszer Kósa Lajoson

Az új űrlapon már csak ikszelni kellene. A Fidesz országgyűlési képviselője – bevallása alapján – belezavarodhatott, hogy ingyen vagy több mint egymillió forintért volt eddig országgyűlési képviselő. A Parlament honlapján szombaton jelentek meg az új vagyonnyilatkozatok. Ezekből már csak az derül ki, hogy honnan és mennyi jövedelmet kapnak a képviselők, de az nem, hogy mekkora a házuk vagy a bankbetétjük.

A Pegasus felemelkedése – a kémszoftver eddig ismert magyar célpontjai

Tavaly nyáron a Direkt36 írta meg, hogy 2018 óta Magyarországon jogvédőket, civileket, újságírókat figyelhetnek meg egy izraeli cég szoftverével. A Pegasus észrevétlenül telepíthető a telefonokra, hozzáférhet az azon lévő tartalmakhoz, képes bekapcsolni a hangrögzítőt vagy a kamerát. A kiberfegyverrel több, mint 300 magyar állampolgárt céloztak meg, közülük eddig közel két tucat történetét írta meg a Direkt36. Most megmutatjuk, hogyan zajlottak a megfigyelések időrendben.
Találatok: [199]  Oldalak:   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >  >>