language

Kulcsszavak:

közokirat-hamisítás highlight_off
Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [876]  Oldalak:   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >  >>

Több bűncselekmény is felmerülhet az újpesti íjászközpont ügyében

A részletek szerint az előző önkormányzati választások előtt Újpest önkormányzata egyhangúlag (a baloldali képviselők támogatásával) úgy döntött, hogy a fővárossal együttműködésben egy kölcsönösen előnyös konstrukcióban értékesíti a Magyar Íjászszövetség egy sport- és rekreációs célokra kialakított telkét, hogy ott egy íjászközpontot építhessen.

Tulajdonrészt ajánlott társa az agrártárca vesztegetéssel vádolt helyettes államtitkárának

Elkezdődött Nagy János, az Agrárminisztérium földügyekért felelős helyettes államtitkárának tárgyalása, aki két ügyben is érintett az ügyészség szerint.

Nem keres rosszul az állatorvosi kamara cége a kisállatútleveleken

Magyarország fontos szereplője a kutyaszaporítás és illegális kutyakereskedelem nemzetközi hálózatának, külföldön hazánkat kutyagyártó nagyhatalomként ismerik. Az exportra szánt, kegyetlen körülmények között szaporított kutyákkal való kereskedelemben kulcsszerepe van az állatorvosok által kiállított útlevélnek. Az üres útleveleket az állatorvosok csak a Magyar Állatorvosi Kamarától szerezhetik be, ezért megkérdeztük a kamarát, mekkora költséget, és mennyi bevételt jelentett számukra az elmúlt években az üres útlevelek kiadása. Ezt eredetileg üzleti titokra hivatkozva nem árulták el. Miután közérdekűadat-igénylést nyújtottunk be, végül megkaptuk az elmúlt évek számait, és kiderült, hogy a kamara nyereségesen működő cégének az útlevél-értékesítés a fő bevételi forrása. Az is kiderült, hogy a szakmai szervezet az adatrögzítési, adatbejelentési, nyilvántartási kötelezettségeket figyeli ugyan, de az útlevelek kiállítási körülményeit nem ellenőrzik.

Nem árulja el a Magyar Állatorvosi Kamara, mennyit keres a kutyaútlevél-kiadáson

Magyarország fontos szereplője a kutyaszaporítás és illegális kutyakereskedelem nemzetközi hálózatának, külföldön hazánkat kutyagyártó nagyhatalomként ismerik. Az exportra szánt, kegyetlen körülmények között szaporított kutyákkal való kereskedelemben kulcsszerepe van az állatorvosok által kiállított útlevélnek. Az üres útleveleket az állatorvosok csak a Magyar Állatorvosi Kamarától szerezhetik be, Hadházy Ákos szerint 3000 forintért. Megkérdeztük a kamarát arról, hogy mekkora költséget és mennyi bevételt jelentett számukra az elmúlt években az üres útlevelek kiadása, de ezt üzleti titokra hivatkozva egyelőre nem árulták el. Adatigénylést nyújtunk az álláspontunk szerint közérdekből nyilvános információkért.

Újszentiván választ: a lecsukott Fidesz-közeli polgármester helyett két fideszes jelölt is indul

Öten indulnak Újszentiván polgármesteri székéért az időközi választáson, a helyieket megosztják az elmúlt időszak történései. Az előző, Fidesz-közeli polgármestert költségvetési csalásért tartóztatták le, a helyi Fidesz jelöltjét a megyei pártközpontban leszavazták. Így lett két fideszes polgármester-jelölt a faluban, akiknek egy közös tulajdonságuk biztosan akad: a megbeszélt időpont előtt lemondták az interjút. Videó.
Találatok: [876]  Oldalak:   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >  >>