language

Kulcsszavak:

kultúra - művészet highlight_off
Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [773]  Oldalak:   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >  >>

700 milliót kapnak a Kurultáj szervezői Csák Jánostól

A „hun-türk tudatú” népek éves sereglését, a bugacpusztai Kurultájt szervező Magyar-Turán Alapítvány és más turáni hagyományőrző rendezvények szervezői 2024-ben rekordösszegű támogatást, 700 millió forintot kapnak Csák János Kulturális és Innovációs Minisztériumától – írja a K-Monitor a Központi Információs Közadat-nyilvántartás alapján.

A kultúra szocialista időket idéző kézivezérlését tervezgeti a kormányzat

Az állami ellenőrzés fokozását hozhatja, ha a parlament elfogadja a kulturális szféra erős központosítását előrevetítő tervezetet.

Szadán nem lett belőle fideszes polgármester, Dunakeszitől és Gödtől több mint kétszázmillióért kapott megbízást

Petneházy Balázs Pál nem sokkal, de kikapott Szadán 2014-ben. Eközben rendre kapott megbízásokat a kormánypárti Dunakeszitől, Gödtől pedig azóta, hogy Kammerer Zoltán a polgármester. Előbbi város vezetője, Dióssi Csaba szerint minden a jogszabályokban meghatározott módon történt.

4 400 000 000 forintba került a Sámándob felépítése Karcagon

„Engedje meg, hogy kifejezzem örömömet azt illetően, hogy érdeklődik a magyar iparművészet Milánói Világkiállítást is megjárt műremeke iránt, amelynek képében egy új kulturális központ nyithatta meg kapuit” - kezdte válaszát Tállai András államtitkár arra az egyszerű kérdésre, hogy mennyibe került a Milánói Expóra épített, majd hazahozott Sámándob épület felépítése Karcagon?

Tartozásai miatt pereket veszített, mégis közpénzek milliárdjairól rendelkezik

Orbán János Dénes a magyar irodalom egyik központi figurája lett az elmúlt években. Az erdélyi származású író többek között állami íróakadémiát vezet, tagja a Magyar Művészeti Akadémiának, az NKA Szépirodalmi Kollégiumának vezetője. A fenti tisztségeinek köszönhetően közpénzek milliárdjairól rendelkezhet, csak az éves NKA-támogatások összege százmilliós nagyságrendű. Mindezeket a pozíciókat úgy birtokolja, hogy nem mondható pénzügyileg túl stabilnak. Még erdélyi éveiben pénzhamisítás miatt büntették, több százezer eurónyi kölcsönök egy részét kellett tőle perben visszakövetelni. Kolozsvári volt üzlettársak és vállalkozók történetei rajzolták meg Orbán János Dénes eddig széles körben nem ismert arcát.

Átadás-elvétel.

Áll egy palota az Ötpacsirta utcában, amely hetven éve az építészek otthona. A Lázár-féle minisztérium kiköltöztetné a Magyar Építőművészek Szövetségét az épületből, pedig ehhez joga sem lenne.

Varga Mihály szerint genderpropaganda és a kevert népesség létrehozása fenyeget, és átadta a karcagi "Sámándobot"

Elkészült a Karcag Kincse Művészeti és Konferencia Központ, amely a 2015-ös milánói világkiállításon szereplő, Sámándobként elhíresült magyar pavilon 4 milliárd forintért újjáépített változata. Varga Mihály pénzügyminiszter a város szülötteként adta át az épületet.
Találatok: [773]  Oldalak:   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >  >>