Megújult a K-Monitor sajtóadatbázisa. Mondd el a véleményed róla!
language

Intézmények:

Magyar Villamos Művek (MVM) Zrt. highlight_off

Lapok:

VS.hu

Az online portál 2013 november 5-én indult el, eredeti terv szerint középen álló szerkesztőtáborral, mely tartózkodik a markáns véleménynyilvánítástól. 2014 augusztus végéig Kerényi György volt a portál főszerkesztője, ám ő hamarosan lemondott, miután egyre nyilvánvalóbbá vált, hogy a lap valójában Szemerey Tamás érdekeltségébe tartozik, aki Matolcsy György jegybankelnök unokatestvére. A VS ebben az időben támogatásokat kapott a jegybank alapítványaitól, ami megkérdőjelezte a független működést.  2016-ban látta napvilágot azok az adatok, amelyekből egyértelművé vált, hogy ki áll a portál és az azt kiadó New Wave Production Kft. mögött. Ekkor az addigi a portálnál dolgozók közül szinte mindenki felmondott. A lap végül hosszú agónia után 2019. februárjában szűnt meg, miután a New Wave több áttételek keresztül a Közép-európai Sajtó és Média Alapítványhoz (KESMA) sodródott.

Találatok: [7]  Oldalak:   1

Szakított a hallgatással az Orbán-kormány nagy gázüzletén kaszáló cég

A többi között Garancsi István és a Mol tulajdonában lévő vállalkozás, a Met Magyarország azt állítja: a százmilliárdos profit ellenére még drágán is jutott a lehetőséghez. A cég azon tudott nyerni, hogy Nyugat-Európából olcsóbb gázt tudott behozni, mint amennyibe az orosz került. Egy szocialista képviselő kezdeményezésére a bíróság a dokumentumok kiadására kötelezte az állami partnert, az MVM-et, és azok alapján az ellenzéki politikus ma közölt egy összefoglalót.

E.ON-VISSZAVÁSÁRLÁS: AZ NFM SZERINT NEMZETI ÉRDEK VOLT AZ ÜZLET

Nemzetstratégiai érdeknek, illetve a magyar emberek szociális és energiabiztonságát szolgáló sikeres tranzakciónak nevezte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) az E.ON gázüzletágának visszavásárlását. Azt, amiről kiderült, hogy a Magyar Villamos Művek (MVM) több száz milliárddal többet fizethetett érte, mint amennyit ért.

Paks 2: Az LMP kéri majd a beszállítók adatait

Az LMP minden olyan cég adatait ki akarja kérni a Paks II. Atomerőmű Fejlesztő Zrt.-től és a MVM Magyar Villamos Művek Zrt.-től, melyek közpénzből vagy uniós forrásokból részesülnek a paksi bővítés keretében.
Találatok: [7]  Oldalak:   1