language

Személyek:

Matolcsy Ádám highlight_off
Szemerey Gabriella highlight_off

Matolcsy Ádám

Vállalkozó, Matolcsy György fia. 

Matolcsy a saját tulajdonú ingatlan adásvételével foglalkozó Magyar Stratégia (MS) Zrt. vezérigazgatója. Az MS 2017-ben Száraz Istvántól megvette a korábbi New Wave Media és Origo Media portfólió egyesítéséből létrejött New Wave Media Group Zrt.-t, 2022-ben pedig közvetlenül a választások után több leányvállalatot alapított, amelyek egyikének felét, a Magyar Strat-Alfa Befektetési Zrt.-t a Mészáros Lőrinc dominálta MKB  Bank vette meg. Matolcsy Magyarország egyik legnagyobb múltú bútorgyártó manufaktúrájának, a veszprémi Balaton Bútor Kft.-nek 2015 óta a tulajdonosa: a társaság több uniós támogatást nyert el, és a hazai közbeszerzési eljárásokon is sikeresen teljesít, többek között a Testnevelési Egyetemnek, az Országos Bírósági Hivatalnak és az édesapja által vezetett Nemzeti Bank tulajdonában lévőPostapalotába is szállított. A cég nemzetközi szinten is terjeszkedik: 2021-ben egy olasz prémium dizájnbútorgyártó társaság, a Riva 1920 majdnem 50 százalékos tulajdonosa lett. A Balaton Bútort Matolcsy 2015-ben, a Növekedési Hitelbanktól kapott hitellel vásárolta meg az előbb informatikai társaságként működő, majd szépségipari bútorokat gyártó Glamorous Kft. által.

A Válasz Online összesítése szerint Matolcsy 2022-ben százmilliárdos értékű vagyonnal rendelkezik, barátai (Somlai Bálint, Száraz István) pedig milliárdos jegybanki közbeszerzések nyertesei.

Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [1]  Oldalak:   1

400 milliós luxusvillába vette be magát Matolcsy és családja

Matolcsy György fiának cége megvette, Matolcsy György unokatestvérének bankja meghitelezte, Matolcsy György pedig használja a 430 millióért hirdetett II. kerületi luxusrezidenciát. A jegybank szerint semmi közünk ahhoz, hogy hol lakik az elnök, Matolcsy Ádám viszont kérdésünkre elismerte: édesapja használja az ingatlan egy részét, és ezért bérleti díjat fizet.
Találatok: [1]  Oldalak:   1