language

Lapok:

orszagszerte.atlatszo.hu highlight_off
Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [473]  Oldalak:   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >  >>

Talán jövőre kész lesz a 9 éve beígért uszoda, de kell még hozzá 3,2 milliárd forint

Szekszárd régi uszodáját 2015-ben zárták be, az akkori fideszes polgármester 2017-re ígérte az új létesítmény elkészülését. Az építkezésnek végül 2018-ban álltak neki, de az uszoda még mindig nincs kész, holott már egy csomó közpénzt elköltöttek rá. Most egy újabb kormányközeli építőcsapat fut neki a beruházásnak, további milliárdokért.

Több mint 700 milliót költhet debreceni központjának terveire a fideszes elitképző

A K-Monitor szerint a Mathias Corvinus Collegium Alapítvány (MCC) vagyona tavaly az 500 milliárd forintot is megközelíthette. Így nem meglepő, hogy a kormány elitképzőjeként emlegetett MCC továbbra is bátran költhet legendás épületek megvásárlására és felújítására. Most a kiemelt műemléki védelem alatt álló, debreceni Aranybika szállón van a sor, amelynek felújítását már korábban is tervezték. Az új tendert a nyíregyházi B5 Építészstúdió Kft. nyerte el nettó 769,8 millió forintos árajánlattal

„Intézményesített földrablás” – Ángyán József összegzése az állami földeladásokról

Ángyán József, a második Orbán-kormány egykori vidékfejlesztési államtitkára korábban megyénként dolgozta fel a 2015-2016-os földeladások részleteit, most pedig összegezte a „Földet a gazdáknak!” program országos tanulságait. Az anyagot Ángyán kortörténeti dokumentumként és forrásanyagként ajánlja az érdeklődők figyelmébe, hiszen a földárverések általa feldolgozott adatait időközben eltüntették a hivatalos kormányzati honlapokról.

Soltész Miklós egyházügyi államtitkár közútra épített kocsibeállóval zárta ki a szomszédját a telkéről

Soltész Miklós a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára és egyúttal a kisebbik kormánypárt, a KDNP alelnöke. A politikus egy kis Pest megyei faluban, Budajenőn lakik, és néhány éve megvette a háza melletti közút nagy részét az önkormányzattól. A Soltészék mögötti telekre autóval a közút megmaradt részéről lehetne bejutni, ám az csak papíron 3 méter széles, valójában nagy részét egy betonozott árok teszi ki. Az egyházügyi államtitkár ráadásul nemrég még egy kocsibeállót is épített az általa megvett, közterület jellegét elveszített területre – ám az építmény jócskán rálóg a maradék közútra is, végképp ellehetetlenítve a hátsó telekre való bejutást. A település polgármestere néhány hete felszólította Soltészt az építmény lebontására, az államtitkár azonban fellebbezett a döntés ellen, így az ügy hamarosan a képviselő-testület elé kerül. Videóriport.

Helyi politikusok nyerészkedtek a vitatott szigetszentmiklósi Tesco-beruházáshoz kapcsolódó földügyleteken

Hosszú ideje viták tárgya Szigetszentmiklóson a Tesco új logisztikai központja és raktárbázisa, mely az M0 autóúttól délre, a város határában kijelölt ipari park területén valósulna meg. A többletforgalom miatt eredetileg egy új csomóponti lehajtó is épült volna Szigetszentmiklósnál, erről azonban Nagy János polgármester egy Magyar Közútnak adott nyilatkozatában lemondott. A gigaraktár forgalma azonban tovább fogja nehezíteni a közlekedést az egyébként is túlterhelt utakon, állítják az ellenzők. Ugyanakkor úgy tűnik, néhányan jelentős hasznot húztak a beruházás helyszínéhez kapcsolódó földügyletekből.

Három forrásból is folyik a közpénz a fideszes jelölteknek kampányoló civileknek

Több településen is felkerülnek a szavazólapokra – általában Fidesz-KDNP-s polgármester-jelölteket támogatva – olyan egyesületek, amelyek korábban civil szervezeti támogatás keretében kaptak közpénzt. Diósdon például egy olyan szervezet indítja a kormánypárti jelöltet, ami három helyről is kapott állami pénzt, például „előadó-művészeti szervezetként” is kapott támogatást.

Nem felel meg az átláthatósági követelményeknek sok Pest megyei önkormányzat

A K-Monitor, a Transparency International Magyarország és az Átlátszó által 2019-ben meghirdetett Ez a Minimum! átláthatósági program eredményeinek idei értékeléséhez kapcsolódva helyi civil szervezetek közreműködésével tizenhárom Pest megyei önkormányzat átláthatóságát is megvizsgálták. Néhány kivételtől eltekintve átlag alatti vagy még annál is rosszabb eredmények születtek: a vizsgált települések közül az átláthatósági mutató Vecsés, Üllő, Veresegyház és Verőce esetében volt a legrosszabb, egyedül Szentendre közzétételi gyakorlata nevezhető egyértelműen jónak.

Mégsem vesz kegyeleti szolgáltatót a győri vagyonkezelő, nyomozás indult az ügyben

Már gyanúsított is van a Memento temetkezési cégnek a győri önkormányzati vagyonkezelő által tervezett megvásárlása miatt zajló nyomozásban, tudta meg az Átlátszó. Egy feljelentés és az Átlátszó riportja után a GYŐR-SZOL Zrt. elállt a vételtől, de nem árulja el, pontosan miért.

Elkaszált egy mutyigyanús közvilágítási tendert az egri testület, 15 másik kiderült

7,4 milliárdos közvilágítás-korszerűsítésbe fogott volna Eger város önkormányzata egy furcsa konstrukció keretében, azonban a testület végül nem támogatta a döntést. A közgyűlésen több ellenérv is elhangzott, mi pedig ezek közül a közbeszerzési eljárással kapcsolatos anomáliákat vizsgáltuk meg. És azt találtuk, hogy a kiírás versenykorlátozónak tűnt, a legolcsóbb ajánlatot kizárták, két cég pedig vélhetően színlelt ajánlatot adott. Az egri tender egyúttal ráirányította a figyelmünket további 15 olyan meghívásos eljárásra, amelyekben felmerül a közbeszerzési rendszer kijátszásának gyanúja.

Felfüggesztett szabadságvesztés kiszabását kéri az ügyészség a fideszes polgármesterre

Néhány nappal az önkormányzati választások előtt kezdi tárgyalni a bíróság Elek Sándor törökbálinti polgármester büntetőperét az Érdi Járásbíróság. A március derekán megtartott előkészítő ülésen elhangzottakból kiderült: az ügyészség által jogellenesnek tartott ingatlageladások ügyében 2024. május 30-án a járásbíróság egy nap alatt legkevesebb 17 érintettet akar kihallgatni. A kormányzó Fidesz támogatásával megválasztott Elek Sándor következetesen visszautasítja a vádakat, ezért ragaszkodik ahhoz, hogy az előkészítés ülés után tárgyaláson folytatódjék a jogvita. A vádhatóság az indítványozott felfüggesztett szabadságvesztés kiszabását kéri.
Találatok: [473]  Oldalak:   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >  >>