language

Kulcsszavak:

rokonok highlight_off
Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [2361]  Oldalak:   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >  >>

Az állam még a Covid-pénzekből is ad Mészáros külföldi szállodaépítésére

Mészáros Lőrinc és Jellinek Dániel is jól jár azzal a több százmilliárd forint közpénzzel, amit az állam a poszt-Covid újraindulásra hivatkozva osztott szét.

Orbán Áron egyszerre hirdet fogyókúrás élelmiszert és fegyvereket

A miniszterelnök 14 évvel fiatalabb öccse, Orbán Áron eddig nem vállalt közéleti szerepet, a közösségi médiában azonban nyilvános posztok sorát teszi közzé évek óta. Ezekben rendszerint azt mutatja be, amint a hobbijainak hódol: például kertészkedik, pörköltet főz, barkácsol vagy kisrepülőt vezet, időnként dallamos orosz zenéket oszt meg. Vannak olyan posztjai is, amelyek az üzleti tevékenységére utalnak.

Érdekes céghálót találtunk a Csák János miniszternek havi 1,5 millióért tanácsokat adó nő körül

Nem árulja el a Csák János vezette tárca, hogy miért esett a választásuk a piacon ismeretlen Avian Fund Kft.-re, amelynek havi 1,5 millió forintot fizetnek tanácsadásért. A cégtulajdonos Marencsák Kitty férjének vállalkozásai azonban még érdekesebbek. Králik Samu Péternek az USA-ban is volt, és Szlovákiában ma is van több céges érdekeltsége, ahogyan itthon is. Ezekben a cégekben olyan személyeket találunk, mint a KISZ KB egykori titkára, egy Orbánnal fotózkodó századvéges-fidelitasos, vagy éppen egy fideszes képviselő unokaöccse.

Tóth Gabi koncertszervezőjével 35 millióért szerződött a Szerencsejáték Zrt.

Az állami Szerencsejáték Zrt. közzétette a júniusban és júliusban kötött támogatási szerződéseinek adatait a honlapján. Összesen 175 millió forintot osztottak ki tizenegy kedvezményezettnek, köztük van például a Tóth Gabi énekes fellépéseit szervező bt. nettó 35 milliós szponzorálási és Fricz Tamás politológus Depok alapítványa 15 milliós támogatási szerződéssel.

Aszófőn az alpolgármester férje üzemeltetheti az önkormányzat által 52 millióért megvásárolt boltot

Aszófőn a polgármester felesége és az alpolgármester férje 2021 elején céget alapítottak, sikeresen pályáztak a Magyar Falu Program keretein belül 52 millió forintra, amit egy önkormányzati épület felújítására költhettek el, mindezt úgy, hogy az adott ingatlanhoz akkor még semmi közük nem volt. Az önkormányzat ugyancsak 52 millió forintért vásárolta meg az épületet, amint nyilvános pályázaton az egyetlen induló, vagyis a polgármester feleségének és az alpolgármester férjének cége kapott meg 10+5 évre – írja a Kétfarkú Kutya Párt.

Brüsszelben is feltűnt a Kúria elnökének kinevezési gyakorlata

Az EU-s pénzekre is kihatással lehet, hogy a jogszabályokkal ellentétes kinevezési gyakorlatot folytat a Kúria elnöke. Az Európai Bizottság figyelemmel kíséri a fejleményeket és évről évre felhívja erre a problémára a magyar hatóságok figyelmét.

Lezsák veje lett az állami milliárdokból megépült hotel igazgatója

A hírekben nem láttuk nagydobra verve, a szálloda oldalán azonban egy rövid bemutatkozóból kiderül, hogy a 8 milliárd forint állami támogatással megépült lakiteleki Hungarikum Hotel igazgatója Molnár Arnold. Akiről a helyi közélet ismerői tudhatják, hogy nem más, mint Lezsák Sándor veje.

Helsinki Figyelő: Önkényesen, a törvénybe ütközően nevezett ki több bírót is a Kúria elnöke.

A blog szerint Varga Zs. András mások mellett a tüntetések engedélyezéséről döntő Hajas Barnabást is jogsértő módon nevezte ki 2021 márciusában.

Célegyenesben a szántódi BalaLand ingatlankomplexum

A projekt kulcsfigurája Szepesi Richárd, akinek volt szerepe abban is, hogy a kormányfő vejének, Tiborcz Istvánnak a tulajdonába is kerültek hotelek.

A visszautasíthatatlan ajánlattól a különadókig – így államosít Orbán, a Vodafone a legutóbbi zsákmány

A Vodafone megszerzése egy jól ismert taktika része az Orbán-kormány részéről, ahol sokféle eszközt bevetnek az állami, de legalábbis kormányközeli tulajdon erősítésére. Van, amikor az állam üzleti szereplőként jelenik meg, ha magyar kézbe szeretne adni egy üzletágat, máskor inkább a törvényekkel teremt olyan helyzetet, hogy nagyon ne lehessen más végeredmény, mint amit szeretne. És persze van, amikor meghúzódik a háttérben, hozzá közel álló piaci szereplőkre bízva az elvileg független üzleti döntéseket.
Találatok: [2361]  Oldalak:   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >  >>