language

Kulcsszavak:

végrehajtás highlight_off
Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [247]  Oldalak:   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >  >>

Süli János vallomása a Schadl-ügyben eltér volt államtitkárának szavaitól, méghozzá három évvel

Folytatódott a Schadl-ügy vízmotor-szálának tárgyalása a bíróságon. Süli János és korábbi államtitkárának vallomása jelentősen eltér: Kovács Pál szerint 2021-ig nem találkozott Schadl Györggyel, Süli szerint viszont már 2018-ban megnézték a vízmotort. Schadl és Völner 2021 nyarán már arról beszélgettek, hogy „ráuszítják" Süli Jánost Palkovics Lászlóra, hogy legyen támogatás. A vád szerint egymilliárdot szerettek volna pályázat formájában kipasszírozni Palkovics volt minisztériumától, a vízmotorral kapcsolatban pedig annyira optimisták voltak, hogy úgy hitték, az átrajzolhatja a világtérképet.

Egy liter víz, ötven kilométer száguldás

Vidám pillanatokkal kezdődött a Schadl–Völner-ügy keddi tárgyalása a Fővárosi Törvényszéken. Az ügyvédek szóvá tették, hogy mivel a pulpitus túl magas, a bíró széke pedig túl alacsony, nem látják Tóth Erzsébet bírónő arcát. Majd egy iratköteget teszek magam alá – viccelődött a hallgatóság derültségére bírónő, hozzátéve, hogy az is megoldás, ha az alant elhelyezkedő Varga Zoltán ügyvéd – korábban fideszes képviselő, illetve a KESMA kérészéletű vezetője – kap egy párnát maga alá.

Vízmotor-sztori a Schadl-ügyben

A Schadl-ügy egyik legérdekesebb szálával foglalkozott a bíróság kedden. A vád szerint a Schadl-Völner páros megpróbált egy egymilliárd forintos pályázatra rákavarni, ez viszont nem jött össze nekik. A motor egyik feltalálója tanúként vallott a bíróságon, vallomásában pedig felbukkant még Orbán Győző is.

Uniós százmilliókat nyelt el a lengyeltóti kastély, végül egy 76 éves nő cégénél landolt

Négycsillagos kastélyszállónak, wellness-központnak, pezsgőpincészetnek és borászatnak kellene lennie a Somogy megyei Lengyeltóti közepén, az egykori Zichy-kastélyban. A létesítmény ehelyett lelakatolva, üresen áll. Pedig a Viktória Sziget Kft. 240 milliós uniós támogatást nyert el az átalakítására. A társaság azonban becsődölt, a projektből pedig semmi sem lett. A létesítmény kálváriája azonban itt nem ér véget. Először az önkormányzat, majd egy egyszemélyes kft. vette meg az ingatlant, nem tudni, milyen céllal. Videóriport.

Schadl György az rtl.hu-nak: Nem befolyásoltam végrehajtók ellen indított vizsgálatokat

Már többeket meghallgattak abban a nyomozásban, amelyet azért indítottak, hogy kiderüljön: pártatlanok voltak-e azok az ellenőrzések és fegyelmi eljárások, amelyekkel a végrehajtói irodák működését vizsgálták – tudta meg az rtl.hu.

„Nekem nem volt furcsa, hogy Schadl György mindvégig ott állt a végrehajtói irodák mögött”

Folyatódott a Schadl-Völner--per a Fővárosi Törvényszéken. Míg Schadl Györgyöt és a III. rendű R. Róbertet ezúttal is kommandósok hozták a terembe, addig a szabadlábon védekező, szinte minden tárgyaláson jelen lévő Völner Pál ezúttal nem jött el.

A Schadlt bemártó bizalmas: Gyuri felhívott valakit a minisztériumban, hogy intézkedjenek

Schadl György másik bizalmasát, S. Tímeát hallgatták meg a végrehajtói kar volt elnökének és az egykori igazságügyi miniszterhelyettes és fideszes exállamtitkárnak, Völner Pálnak a korrupciós perében csütörtökön a bíróságon. A napokon át nyilatkozó F. Vivienhez hasonlóan S. Tímea is még a nyomozás alatt borított az ügyészségnek, ezért nem vádlott, csak tanú a Schadl–Völner-perben. S. Tímea egy olyan végrehajtó alatt dolgozott, aki már beismerte a bíróságon, hogy Schadl pénzért cserébe tette őt pozícióba. A nő szerint a végrehajtóról már messziről látni lehetett, hogy nem ért a végrehajtáshoz. A végrehajtó irodájának osztalékát pedig állítása szerint szinte teljes egészében Schadl György kapta. Szerinte Schadl egy minisztériumba megeresztett telefonnal elintézte neki, hogy ne kelljen szakvizsgáznia. A tanú szerint Schadl mindig nagyon alázatosan beszélt Völner Pállal, de Schadl sosem mondott neki olyat, hogy Völner közbenjárásával neveznek ki bárkit végrehajtónak.

Két korrupt végrehajtó helyett kellett dolgoznia, most a bíróságon vallott a Schadl-ügy tanúja

S. Tímea a szigetszentmiklósi és a fonyódi irodát vitte úgy, hogy mindkét iroda végrehajtója fizetett Schadl Györgynek, és egyikük sem dolgozott érdemben. Mindkét végrehajtó, F. Miklós és N. Gábor is beismerte tavasszal, hogy valóban fizettek Schadlnek. A tanú szerint a szigetszentmiklósi irodából Schadl 40-70 millió forintot szedett ki, ráadásul legalább három alkalommal.
Találatok: [247]  Oldalak:   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >  >>