language

Intézmények:

Hunguest Hotels Zrt. highlight_off

Hunguest Hotels Zrt.

A Hunguest Hotels Zrt. a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Opus Global Nyrt. közvetett többségi tulajdonában áll.

A szállodalánc a Kisfaludy program egyik legnagyobb  kedvezményezettje volt, 2020-ban a pandémia miatt kiosztásra kerülő 83 milliárd forint forrásból 17,7 milliárdot kapott 17 vidéki szálloda felújítására. A szállodák felújítását a szintén Mészáros Lőrinchez és gyermekeihez köthető FEJÉR B.Á.L. Zrt. végezhette el, a kivitelező kiválasztásáról házon belül dönthettek, arra nem kellett közbeszerzést kiírni.

Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [141]  Oldalak:   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >  >>

Az állam fejleszt, Mészáros Lőrinc profitál Hévízen

Új állami cég alakult a a Hévízi Tófürdő felújítására. Ez jól jön a felcsúti százmilliárdos ottani szállodáinak.

A sok építkezés után Mészáros Lőrincnek végre lett egy saját építészirodája is

Annyi cége van Mészáros Lőrincnek, hogy minden nap történik velük valami: most éppen egy tervezőirodával lett gazdagabb a cégháló, ami megkönnyítheti az építkezéseket.

Az Orbán-rendszer csúcsvállalatának titkai

2021 közepén egy szokatlan találkozó helyszíne volt a londoni magyar nagykövetség halványsárga épülete, amely a brit főváros egyik előkelő negyedében, a Buckingham-palotától mintegy negyedórányi sétára található. A 4iG magyar informatikai cég már hónapok óta próbálkozott az Invitech nevű magyarországi távközlési vállalat felvásárlásával, de az egyeztetések elakadtak. Az Invitech tulajdonosainak – egy főként kínai állami pénzből működő befektetési alapnak – a képviselői jóval magasabb árat kértek a cégért, mint amennyit a 4iG ajánlott. Ráadásul az sem volt egyértelmű, hogy az akkor még kisebb piaci szereplőnek számító és komoly távközlési tapasztalattal nem rendelkező magyar cég képes lesz-e előteremteni a mintegy százmilliárd forintos vételárat.

Mészáros Lőrinc fáradhatatlan, folyamatosan újraszövi a céghálóját

Egy perc nyugodalom nincs Mészáros Lőrinc cégbirodalmában, talán még a felcsúti sikerember sem tudja mindig követni, hogy mi, mikor és miért történik. Most a szállodaipari és a húsipari érdekeltségeit bolygatta meg.

Új céget alapított a Tiborczcal kötött üzletéről szmájlival üzenő volt Quaestor-felszámoló

Milliárdosokkal üzletel, most újabb társaságot hozott létre Mike Ferenc, a Quaestor cégcsoport ügyében is eljáró felszámolóbiztos.

Komoly számokat jelentett Mészáros Lőrinc érdekeltsége

A közlemény szerint árbevételét 59 százalékkal, míg üzemi eredményét 164 százalékkal növelte az Opus Global Nyrt. a ma közzétett, IFRS szerinti, konszolidált gyorsjelentése szerint. Az Opus Cégcsoport konszolidált szinten az év első hat hónapjában a bázisidőszakhoz képest 58,7 százalékkal magasabb, összesen 324,9 milliárd forint működési bevételt ért el.

Titokzatos üzleti kör juttatta csúcskategóriás belvárosi luxusszállóhoz Tiborcz Istvánt

Terebélyes cégháló jórészt névtelen tagjai ügyködtek csaknem egy évtizeden át, hogy Tiborcz István BDPST Groupjának a neve alatt novemberben megnyílhasson a luxusban is kivételes Hotel Dorothea. A sameszok, akik adták-vették Tiborcznak az ingatlanokat, maguk is vagyonosok lettek.

A kormány kedvenc cégei tavaly is aranybányának bizonyultak

A legtöbb ismert NER-es cég, legyen szó építőiparról, kaszinóról, kommunikációról, vagy idegenforgalomról, már közzétette a tavalyi éves beszámolóját. Ezúttal nem panaszkodhat senki, bár a magas inflációnak megfelelő növekedést azért nem mindenki tudta hozni.

Felcsút könnyedén kapott 1,5 milliárdot a csónakázótóra, de a részletek nehezen derültek ki

A Kisfaludy-program keretében az állam 2020-ban nagyjából 200 milliárd forint közpénzt osztott szét turisztikai fejlesztésekre a Covid által sújtott szektor megsegítésére. A támogatásoknak – szokás szerint – főként kormányközeli szereplők örülhettek. A pályázati feltételek és döntési mechanizmusok azonban átláthatatlanok voltak, ezért a Transparency International Magyarország pert indított néhány közismert támogatás részleteiért. A szervezet a legfelsőbb bírói szerv előtt is megnyerte a pereket, ám a támogatásokat osztó állami cég ennek ellenére is csak hiányos adatokat adott ki. Azokat is rendkívül szívatósan: több külön e-mailben, sok ezer, oldalanként beszkennelt pdf-ben, egyesével jelszóval védve és külön linkeken elérhetően, de azokról csak egyetlen alkalommal és csupán pár napig letölthetően, nagyrészt kifeketézve. A Transparency emiatt feljelentést tett, és a rendőrség nyomoz közérdekű adattal való visszaélés miatt. Mi pedig mutatjuk, ami kiolvasható a papírokból – elsőként a híres felcsúti tó támogatásával kapcsolatban.
Találatok: [141]  Oldalak:   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >  >>