language

Kulcsszavak:

hűtlen kezelés highlight_off
Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [4109]  Oldalak:   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >  >>

Szijjártó gyakornokának cége közpénzmilliárdokat szakított majd, fantomizálódott - a NAV most nyomoz

A NAV szerint gyanús lehet, hogy a ferencvárosi parkolóbotrányban is érintett tulajdonos a 3,15 milliárdos állami Covid-teszt beszerzést elnyerő cégét egy 19 éves borsodi fiatalnak adta el, majd miután az osztalékot is megkapta belőle, felszámolták a vállalkozást.

Milliárdos állami megrendelés után eltűnő haveri cég: a rendőrség elutasította a feljelentést, Polt még kivár

A covid-tesztek milliárdos állami megrendelésén magát degeszre kereső fideszes kötődésű cég fantomizálódása nem tűnik bűncselekménynek – állapította meg a rendőrség, már egy hete. Ennek fényében érdekes, hogy csütörtökön érkezik majd meg Polt Péter válasza, hogy ő feljelentésként értékelte a hvg.hu cikke alapján írt ellenzéki kérdést, és továbbította a rendőrségnek.

Hűtlen kezelés és közokirat-hamisítás bűntette a vád a polgármester ellen

A Pécsi Járási Ügyészség nagyobb vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntette és hivatalos személy által elkövetett közokirat-hamisítás bűntette miatt nyújtott be vádiratot Kozármisleny polgármestere, Biró Károly ellen a Pécsi Járásbíróságra.

Törökbálint fideszes polgármestere szerint ő ártatlan a hűtlen kezelésben, de az ügyészség „matat”

A törökbálinti telekmutyik miatt a vádlottak padjára ülni kényszerülő fideszes polgármester szerint az ellene benyújtott vádirat minden magyarországi önkormányzat működését megkérdőjelezi. Ha az ellene folyó eljárás a júniusi önkormányzati választásokig befejeződne, arra az esetre „komoly lépéseket” helyezett kilátásába, és ettől szerinte valakiknek „rettenetesen aggódniuk” kell. Elek Sándor az Átlátszó kérdésére nem árulta el, hogy pontosan kikre és mire gondolt.

Álláshalmozásban, közpénzes mutyikban érintettek egyes magyar EP-képviselők is

Előkelő helyen szerepel a magyar képviselőcsoport az EP-képviselők kifogásolható ügyeit gyűjtő EP-képviselő Szabálysértési Projekt (MEP Misconduct Project) adatbázisában: a magyar küldöttek több mint felének nevéhez kapcsolódik valamilyen kétes ügy. Ezek elsősorban magyar közpénzekkel kapcsolatosak, ami nem csoda, hiszen a magyar EP-képviselők jelentős része brüsszeli munkáján kívül Magyarországon is fontos politikai funkciókat tölt be.

Előre kifizette az állam a milliárdos szerződések felét a Covid-tesztekért a haveri cégeknek

Már mindkét, a Fidesz korábbi politikusaihoz köthető, és a Covid-időszakban közbeszerzés nélkül milliárdos állami megrendelésekkel megtolt cég felszámolása zajlik. Így hamarosan ugyanúgy eltűnnek, mint a túlárazott lélegeztetőgép-biznisz egykori szereplői. A szerződésekből kiderül az is, hogy a később megvásárolt gyorstesztek “nagykerárát” már előlegként átutalták a cégeknek.

Rogán-közeli és más NER-es cégekhez szórt ki százmilliókat a végrehajtói kar Schadl idejében

A Magyar Bírósági Végrehajtói Kar nyolc év alatt több mint 15,5 milliárd forintért szerződött különböző cégekkel, derül ki abból a szerződéslistából, amelyet a hvg360 bíróságon perelt ki. Jelentős megbízásokat kapott több NER-es “udvari szállító” is, feltűnik a cégek körül Habony Árpád egy rokona, Orbán Győző egy ismerőse és birkózótársa, itt van egy jól ismert Balásy Gyula-cég, de még a Rogán "találmányáról" elhíresült Hunguard is.

Feljelentést tesz a DK az árverésre küldött kínai lélegeztetőgépek ügyében

A párt politikusa, Varga Zoltán szerint ezekkel az eszközökkel a kormány kétszer lopta meg az embereket.
Találatok: [4109]  Oldalak:   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >  >>