language

Kulcsszavak:

jogalkotás highlight_off
Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [1352]  Oldalak:   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >  >>

Újabb front nyílhat a kormány és az EU háborújában az állampolgári adattulajdon miatt

Újabb konfliktus forrása lehet a magyar kormány és az Európai Bizottság között, hogy az utóbbi úgy látja, európai szinten kellene szabályozni a nyilvánosan hozzáférhető adatok gyűjtését és felhasználását. Enélkül megbízhatatlan, átláthatatlan, a politikai hatalom ellenőrzése alatt álló nemzeti rendszerek jöhetnek létre, amire a magyar adatvédelmi szakemberek egy része szerint máris példát ad a magyar kormány megoldása.

Tíz évre „titkosítják” az operatív törzs minden döntését és dokumentumát

Milliókat érintő járványügyi korlátozásokat és döntéseket hoz, illetve javasol a kormánynak a csaknem két éve működő operatív törzs, ám az, hogy mit mérlegel és mi alapján dönt a testület, legkorábban 2030-ban derülhet ki, mivel az ülések dokumentumai tíz évig nem nyilvánosak.

Nem titkos, de nem is nyilvános: egyre több „kétezres” döntést hoznak Orbánék

Az Orbán-kormányok 2010 óta 1549 olyan kormányhatározatot hoztak, amelyek nem titkosak, mégsem tudni, mi áll bennük. Ezek száma egyre nő: a döntések harmada, 504 tavalyi. Ám a félezer 2021-es határozat egyike sem nyilvános, mert döntés-előkészítő anyagnak számítanak.

Kinevezték kilenc évre az Országos Atomenergia Hivatal elnökét

Kádár Andrea Beatrix korábbi energiapolitikai helyettes államtitkár lett az, aki már szeptember végén az Országos Atomenergia Hivatal élére került. Mostantól azonban egészen más a jogállása. Független a következő kormányoktól.

A járvány kezdete óta megduplázódott a kormányrendeletek száma

A Jogtár adatai szerint 2021-ben összesen 1517 új jogszabály (törvény, kormány-, miniszteri vagy egyéb rendelet) jelent meg, ami további jelentős növekedés a korábbi évek jogalkotási mértékéhez képest. Még a tavalyelőtti 1367 darabos csúcsot is meghaladta 11 százalékkal. (2019-ben 912, 2018-ban 849, 2017-ben 1192, a 2016-ban 1235, 2015-ben kereken 1300 jogszabály született).

Kisebbségi jogok: Orbán más szemében a szálkát is meglátja, a magáéban a gerendát sem

A magát „magyaristának” valló Orbán Viktor olyan szuverenitásigény mellett kardoskodik, amely végzetes lenne a határon túl élő magyar kisebbség számára.

Lenullázzák a bírósági végrehajtói pályázatokat a Völner-botrány miatt

Néhány nappal a tervezett eredményhirdetés előtt nulláz le 35, folyamatban lévő bírósági végrehajtói álláspályázatot egy friss törvénymódosítás. A lépés összefügg a végrehajtói kar korrupciós botrányával, amibe Völner Pál államtitkár már belebukott.

Eladhatóvá tenné a Fidesz a HungaroControlt és a HM több cégét

Nem világos, mi a szándéka a kormánypártoknak azzal, hogy öt, többségében kizárólagos állami tulajdonban álló cég esetében feloldaná az eddigi, törvényben rögzített eladási tilalmat. Az egyik cég a légiirányító HungaroControl, ahol a sztrájkot is minden eszközzel akadályozza a kormányzat.
Találatok: [1352]  Oldalak:   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >  >>