language

Személyek:

Rehák Róbert highlight_off
Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [5]  Oldalak:   1

Völner védője lebeszélte a bírót, hogy felolvasson egy részletet védence lehallgatott beszélgetéséből

Ma hallgatták meg a Fővárosi Törvényszéken Völner Pált, a Schadl György és 21 társa ellen zajló büntetőper II. rendű vádlottját. A hatvanéves expolitikus, akire az ügyészség nyolc év börtönt kér, 2010-21 között egy rövid megszakítással végig államtitkári poszton dolgozott, 2015-21 között az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára, egyben miniszterhelyettes volt.

Így keresett magának prédákat Schadl és köre

A Schadl–Völner-ügy első rendes tárgyalása a Fővárosi Törvényszéken kellemetlen visszatérés volt abba a világba, ahol korábban kavarni próbáltak, és prédára lestek. Erről mesél egy olyan vesztegetési kísérlet is, amely a vádiratból kimaradt.

„Ha kutyaként kezeljük a nőt, évi 150-et fog fizetni!” – így zajlott Schadl és Gazdi legnagyobb átverése

2021. áprilisi idézet következik. Beszélők: Schadl György, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnöke, és R. Róbert, Schadl barátja és esküvői tanúja, akire következetesen Gazdiként hivatkozik. A téma egy iskolákat működtető alapítvány, és a mögötte álló cég, a telefonbeszélgetés körülbelül így zajlott: Gazdi: Véleményed szerint mennyi pénz van benne? Olyan buta emberek csinálják, Gyuri, én nem bántok meg senkit. Schadl: Nekünk ha van belőle egy évi százötven, én annak nagyon örülnék. Gazdi: Ha kutyaként kezeljük a nőt? És beállítjuk a sorba? Schadl: Igen. Gazdi: Hát évi százötven az úgy megjön, hogy soha nem mész oda. Csak fenyegető sms-t írsz.

Kecskeméti politikusok nevei a Schadl-Völner-ügy nyomozati anyagában

A Schadl-Völner-ügyként emlegetett korrupciós eljárásban kecskeméti személyek neve is felmerült. A KecsUP.hu ugyanakkor hangsúlyozza, „attól, hogy valakiről beszélnek egy kihallgatáson, még önmagában semmit nem jelent (…), a két kecskeméti politikust nem is hallgatták meg az ügyben, bűnösségük nem merült fel.”

A Schadl-Völner-ügy kecskeméti szálai

A rendszerváltozás utáni, legmagasabb politikai szintig felérő korrupciós ügynek kecskeméti vonatkozásai is vannak. A vád szerint a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnöke, egyben bírósági végrehajtó Schadl György végrehajtói kinevezésekért vesztegetési pénzt kért, és ebben tevékeny segítséget kapott az Igazságügyi Minisztérium fideszes helyettes államtitkárától, Völner Páltól.
Találatok: [5]  Oldalak:   1