language

Kulcsszavak:

engedély highlight_off
Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [698]  Oldalak:   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >  >>

Inkább megszegi saját ígéreteit a kormány, mint hogy engedjen a Fertő ügyében

Nehezen követhető, mi történik a Fertő tavi állami fejlesztésnél. Miután két pert is vesztett a magyar állam a Fertő tó barátai és a Greenpeace Magyarország ellen a környezetvédelmi működési engedély ügyében, néhány hete csökkentett tartalmú beruházásra írtak ki közbeszerzést. Most mégis az eredeti, változatlan tartalmú beruházás terveire adott ki környezetvédelmi engedélyt a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Kormányhivatal.

Vesztegetési vád, sumákolás és rágalmak – cukrászdák miatt áll a bál az I. kerületben

Budaváron mindent bevet a helyi Fidesz, hogy 2024-ben megbuktassa V. Naszályi Mártát. Testületi többségüket kihasználva fegyelmi eljárást kezdeményeztek és vizsgálóbizottságot is összehívtak a polgármester ellen a Ruszwurm tulajdonosának vádjai miatt, aki két budavári cukrászdát üzemeltet, és a kerülettel hosszú évek óta vitában áll. A polgármester szerint lejárató kampány folyik ellene, a Fidesz mindent gyanúsnak talált, a cukrászdatulajdonos pedig nem érti, hogy miért akarják „kitenni”.

Tavaly 90, idén 80 százalékos kedvezményt kap Rogán barátjának cége a Belvárosban

Idén is jelentős kedvezménnyel rendezheti meg az V. kerületi fideszes polgármester döntése alapján a Fideszhez köthető AVB Kft. a két belvárosi karácsonyi vásárt. A kedvezmény mértéke különösen szembetűnő, ha összehasonlítjuk, mennyit kér a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő egy sokkal kisebb léptékű, hasonló rendezvényért. Cikkünk frissült az önkormányzat közleményével.

Módosítják az atomtörvényt, a Paks II. egy része egyszerű bejelentéssel is megépülhet

Az atomerőművek építése során egyes rendszerelemeknél nem lesz szükség bonyolult engedélyeztetésre, elég lesz bejelenteni az atomhivatalnak, mi készül. Ha annak nincs ellenvetése, az engedély 15 nap után kiadottnak tekintendő. A hivatal szerint csak adminisztratív egyszerűsítésről van szó, egyes módosítások még növelik is a hatóság erejét, az új eljárási szabályok pedig nem vonatkoznak az üzemeltetésben és az üzemzavarok kezelésében kritikus rendszerelemekre.

A Városháza-gate hanganyaga: a gyanúsított vagy a Fidesz "koronatanúja" mond-e igazat?

A Városháza-gate néven ismertté vált ügy gyanúsítottja, Berki Zsolt szerint az igazságügyi szakértői vélemény részét képező hivatalos leirat cáfolja annak a tanúnak az állítását, akinek vallomására és közjegyző előtt tett nyilatkozatára alapozva támadta a Fidesz a fővárosi önkormányzatot. A Fidesz „koronatanúja” kitart amellett, hogy vallomásában az igazat mondta. A titokban, telefonon készült hangfelvétel leirata a hvg360 birtokába jutott, de nem ad választ az ügyben felmerülő összes kérdésre.

Szembement a kormányhivatal és a nemzeti park egy beruházóval: nem lesz új lakópark a budai hegyekben

A kormányhivatal nem adta ki a környezetvédelmi engedélyt, így az építési engedélyezési eljárás már el sem indítható a budai zöldövezet egyik tervezett lakóparkjára. A budapesti, XII. kerületi ügyről korábban a Szabad Európa is beszámolt. A beruházást kifogásoló civilek szerint a részben erdős, fás kerületben már így is túl sok az építkezés, ezek miatt évente átlagosan 450-500 fa kivágására kérnek engedélyt.

Schadl György az rtl.hu-nak: Nem befolyásoltam végrehajtók ellen indított vizsgálatokat

Már többeket meghallgattak abban a nyomozásban, amelyet azért indítottak, hogy kiderüljön: pártatlanok voltak-e azok az ellenőrzések és fegyelmi eljárások, amelyekkel a végrehajtói irodák működését vizsgálták – tudta meg az rtl.hu.

„létfontosságú katonai beruházásra” készül a kormány Budapest belvárosában az ukrán háborúra hivatkozva

Egy kormányrendelettel katonai célú beruházássá minősítette át a kormány az ukrán háborúra hivatkozva a Déli Körvasút építését, amelynek a bíróság már kétszer visszadobta a környezetvédelmi engedélyét.
Találatok: [698]  Oldalak:   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >  >>