language

Kulcsszavak:

foglalkoztatás highlight_off
Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [1080]  Oldalak:   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >  >>

A világ pénze ráment, de még mindig nem működik a csornai napelemgyár

Támogatás, hitel, infrastruktúra-fejlesztés: bőven kijutott a jóból a csornai napelemgyárnak, mostanra mégis a helyi önkormányzat szerint is bezárhatja kapuit. Miközben a dolgozók elmaradt járandóságukra várnak, Polt Péter egy képviselői kérdést a nyomozó hatóságnak továbbított, de más vizsgálatok is jöhetnek az ügyben. A gyárhoz vezető magánút Közpénztemetőre átnevezését napirendre sem vették, korábban az ügyvezető édesanyjának nevét kapta.

Megszüntették Iványi Gábor gazdasági vezetőjének letartóztatását

A Gyulai Törvényszék megszüntette az Iványi Gábor-féle Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség (MET) gazdasági igazgatójának, Ónodi István lelkésznek a letartóztatását, írja szombati közleményében a MET. Ebben azt írják, hogy Ónodi szabadlábon védekezhet, de nem hagyhatja el Budapest területét.

Hivatali visszaélés miatt vádat emeltek egy baranyai polgármester ellen

Hivatali visszaélés és hamis magánokirat felhasználása miatt emeltek vádat egy baranyai falu polgármestere ellen, amiért rendszeresen hamisan igazolta egy nő közfoglalkoztatását – közölte a Baranya Vármegyei Főügyészség szerdán. A vádirat szerint a Szigetvár környéki falu polgármestere tudott arról, hogy az önkormányzat egyik közfoglalkoztatottja 2023 első hónapjaiban több napig alkalmi munkavállalóként dolgozott egy pécsi vendéglátóhelyen, annak ellenére, hogy a jelenléti ívek szerint ezeken a napokon a faluban közfoglalkoztatottként is munkát kellett volna végeznie.

Bizonyíték hiányában megszüntették az Orbán Viktor fogorvosa utáni nyomozást

Az 1,3 milliárd uniós támogatással megtoldott „kutatóintézetnél” csupán az ügyvezetők és a tulajdonosok voltak bejelentve, egyéb munkavállalók, vagy kutatók nem.

Tételesen bemutatjuk, mennyi állami támogatást kaptak az autó- és akkugyárak

Átlagban elmondható, hogy az autóipari befektetések ötödét az állam állja.

Szijjártó bejelentette: tényleg Szegeden épít elektromosautó-gyárat a kínai BYD

Pénzt is ad a kínaiaknak a kormány, de a külügyminiszter azt még nem közölte, mennyit. Botka László polgármestere közölte: akkugyártást, vegyipari tevékenységet nem végez a BYD, de ebből a gyárból látja majd el autókkal egész Európát.

Momentum: Egy 400 milliárdos NER-közeli megbízás miatt kell kirúgni kórházi dolgozókat, az államtitkár nem cáfolt

Országszerte kórházi dolgozók veszítik el a munkájukat a Momentum szerint, méghozzá az intézmények létesítmény-üzemeltetési feladatainak egy NER-közeli cégnek 400 milliárd forint értékű megbízással való átadása miatt. A Belügyminisztérium államtitkára szerint tényleg lehetnek kirúgások, de a cél a spórolás.

A vendégmunkásokat elrejtené a kormány, a gazdag "migránsok" a NER-potentátok vagyonát hizlalnák

Miközben a kormány „migránsgettók” rémével hergel, vendégmunkásgettók felállítására kötelezné a külföldieket dolgoztató beruházókat. A tehetős külföldiek viszont szabadon járkálhatnak, ha beszállnak a miniszterelnöki vő valamelyik ingatlanalapjába.

Elítélték a kárászi polgármestert, mert lenyúlta a közmunkaprogramos pénzek felét

Ítélet született egy büntetőperben, amelyben Kárász község polgármesterét és három közfoglalkoztatott személyt vádoltak meg költségvetési csalással és hamis közokirat felhasználásával. Minden érintettet bűnösnek találtak, vagyonelkobzást, illetve pénzbírságot szabtak ki rájuk. A bíró szerint a polgármester azért kaphatott enyhébb büntetést, mert nem csak a maga hasznára követte el a bűncselekményt, a helyi közösségnek is juttatott a nem rendeltetésszerűen felhasznált pénzből. Hadházy Ákos parlamenti képviselő szerint a közmunkásokkal való visszaélés ugyanúgy rendszerszintű, mint a közbeszerzések manipulálása. És bár végre született egy elmarasztaló ítélet, az összkép mégsem örömteli.
Találatok: [1080]  Oldalak:   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >  >>