language

Intézmények:

Külgazdasági és Külügyminisztérium highlight_off
Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [258]  Oldalak:   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >  >>

Gigászi összegbe kerülhet az adófizetőknek a lipótmezei fizetős elit gimnázium

Több tízmilliárd forint is lehet a Gyurcsány-kormány idején bezárt lipótmezei pszichiátria átalakításának költsége. Az új intézmény elsősorban a visegrádi országokból vár diákokat, akik olyan nemzetközi érettségit szerezhetnek, amelyet elfogad például a Harvard, a Sorbonne vagy az Oxfordi és a Cambridge-i Egyetem is.

Orbán Viktor török barátja építi Magyarország új ankarai nagykövetségét

A török sajtó szerint Adnan Polat 2023 közepére ígérte az új, 3 ezer négyzetméteres épület átadását. Szijjártó Péter külügyminiszter az új épületről beszámolt, Polat szerepéről nem.

Ilyen az, amikor a fogalmatlan strómant beküldik aláírni

A számlagyárban az áfa elcsalása csak hab a tortán. A fantomcégek hálózata nem csak korrupciós és feketepénzek mozgatására és a túlárazásokból származó haszon lehívására szolgál. Egy jól felépített kamucéggel állami pályázatokon is el lehet indulni. A Fuzik Zsolthoz köthető kiterjedt számlagyár cégei előtt nem csupán az állami vállalatok, az önkormányzatok, a BKV ajtaja állt tárva nyitva. A Külügyminisztériumból is öntötték rájuk a közpénzmilliókat. Sorozatunk újabb részében Madár és Gekkó rácápáznak a pályázati pénzekre.

Tizenkét vajmagyar nábob

Hiába állítja a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ), hogy a Prosperitati Alapítvány pályázatain kizárólag az ötlet életképessége fontos, a számok azt mutatják, hogy a pályázati összegek nagyságánál, valamint a nyertes pályázatok számánál nagyon is számít, hogy milyen viszonyban van a pályázó a VMSZ-szel. A legnagyobb támogatási eszközökkel ugyanis egy szűk vállalkozói kört erősítenek, és hogy mennyire kölcsönös ez a támogatói viszony, arról magukért beszélnek a VMSZ és a Prosperitati Alapítvány médiában és a közösségi oldalakon futó választási kampányának bejegyzései. A támogatások 58%-a (17 milliárd dinár, vagyis 146 millió euró) a pályázók 4%-ának a zsebében landolt.

Orosz kibertámadás a Külgazdasági és Külügyminisztériumban, nem is bíznak már bennük az uniós társak

A Szijjártó Péter vezette külügyminisztérium titkaira teljes rálátása lehetett az orosz titkosszolgálatnak, miután sikeresen behatoltak az informatikai rendszerükbe. Az eset hasonlít arra, ami néhány éve Ausztriában történt és amiért az osztrák titkosszolgálatot ki is zárták az európai szolgálatokat tömörítő informális szervezetből, a Berni Klubból.

Putyin hekkerei is látják a magyar külügy titkait, az Orbán-kormány évek óta nem bírja elhárítani őket

Szijjártó Péter amikor megkapta az orosz kitüntetését, akkor már rég tudta, hogy Oroszország titkosszolgálatai megtámadták és feltörték az általa vezetett Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) informatikai rendszereit. Már 2021 második felére kiderült, hogy az oroszok teljesen kompromittálták a külügy számítógépes hálózatát és belső levelezését, és feltörték a „korlátozott terjesztésű” és „bizalmas” minősítésű állami és diplomáciai információk továbbítására használt, csak szigorú biztonsági előírások betartásával használható titkosított hálózatot is.

Közpénzmilliárdokat kaszálhatnak a kínai vakcinaimport NER-barát vámszedői

Jól ismert üzleti kalandor köre gazdagodhat azon, hogy Magyarország igencsak drágán vásárol kínai vakcinát. Újra feltűnt a lélegeztetőgép-botrány főszereplője is.

Casa nostra: a Comói-tó partján bérel villát a külügy Csiszár Jenőnek

A milánói főkonzul új rezidenciája a diplomáciai szokásjogtól eltérően a főkonzulátus székhelyétől 60 kilométerre van. Csiszár Jenőnél értesülésünk szerint tavaly a Szijjártó Péter külügyminiszter is megfordult.

Már fél éve a magyar kormány tulajdonában van a Londoni Magyar Ház leendő épülete

Megszereztük a tulajdoni lapot, amely szerint a Külgazdasági és Külügyminisztérium tavaly augusztusban kötötte meg az adásvételi szerződést egy hétemeletes londoni épületre. A vételárat továbbra sem árulják el, de két éve 25 millió fontért, azaz 10,7 milliárd forintért árulták a brit főváros központjában található épületet.
Találatok: [258]  Oldalak:   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >  >>