language

Kulcsszavak:

műemlékvédelem highlight_off
Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [308]  Oldalak:   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >  >>

Jövőre kezdődhet az Avas szálló felújítása, ami az MCC szerint Miskolc kulturális csomópontja lesz

Október végén a miskolci közgyűlés jóváhagyta a Mathias Corvinus Collegium (MCC) Alapítvánnyal és az Avas Talentum Ingatlanfejlesztő Korlátolt Felelősségű Társasággal kötendő megállapodást, így az utolsó jogi akadály is elhárult a miskolci Avas Szálló felújítása előtt. Jövő év második felében kezdődhet el az építkezés, a tervek szerint 2025 végére készül el az épület – a tervekről Konyári György, az MCC miskolci képviselet-vezetője beszélt részletesen a Boon.hu-nak.

Változtattak a terveken, 2 milliárddal drágul a Tisza-kastély felújításának első üteme

Tavaly ősszel a kormány minden indoklás nélkül 4 milliárd forinttal megemelte a geszti Tisza-kastály felújítására szánt keretet. Akkor nem lehetett tudni, hogy miért, de a közbeszerzési értesítőből most kiderült: módosítottak az eredeti terveken, és egy későbbre tervezett munkát előre hoztak. Ezzel azonban a kiadások is megnőttek, méghozzá 2 milliárd forinttal. Egyúttal a határidők is módosultak: másfél helyett nagyjából három évig tarthat az építkezés.

Tönkrement orgona, beázott mennyezet – elbarmolták a műemlék templom felújítását Tiszaföldváron

A tiszaföldvári, műemléki védettségű református templom belső részében óriási károk keletkeztek a szakszerűtlen tetőfelújítás miatt. A fapadok eláztak, a frissen festett kazettás mennyezetet foltok borítják, az orgona játszóasztala is látott már szebb napokat. A több mint 200 éves épületnek 2020-ban kezdték el a felújítását, amihez bruttó 163 millió forint állami támogatást kaptak. A legolcsóbb ajánlatot tevő vállalkozó kezdett neki a projektnek, akin kifogott a munka. A tető hónapokig ázott, mert új nejlonra sem volt pénz. Az eredeti tervek szerint a felújítást 2021 nyarán kellett volna befejezni, de még mindig nem nyitották meg a templomot a hívők előtt.

Út a pusztulásba: rablóprivatizálták és hagyták elrohadni az egykor világhírű magyar fürdőt Romániában

Harmincöt vádlott és sok-sok évi nyomozás után még ma sem jelenthető ki egyértelműen, kik és hogyan tehetők felelőssé azért, hogy az egykor látogatott és virágzó Herkulesfürdő mára Románia egyik szégyenfoltjává vált. Az épületek jelentős része erősen leromlott állapotban van, a privatizáció pedig inkább ártott, mint használt. A turisták körében még így is népszerű a műemlék – ha nem félnek a kóbor kutyáktól és a borsos áraktól. A RISE Project és az Átlátszó közös cikke a Journalismfund Europe támogatásával készült.

Hadházy Ákos szerint elkészült Orbán Győző hatvanpusztai birtoka, már a kertészek is végeztek a munkával

Hadházy Ákos videót és több képet is megosztott az RTL Híradóval, amikor elrepült Orbán Győző birtoka felett. A független országgyűlési képviselő szerint az egyik juhakol helyén szállodaszerű lakrészt alakítottak ki, a cselédszállásból pedig luxuskúria lett. Orbán Viktort és Orbán Győzőt hiába kerestük, nem válaszolnak a hatvanpusztai birtokkal kapcsolatos kérdésekre.

Nyomoz a rendőrség a gyulai önkormányzat ellen

Különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntettének gyanúja miatt nyomozást rendelt el a Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság egy magánindítvány nyomán. A feljelentés szerint a gyulai önkormányzat nem kellő körültekintéssel és előnytelen feltételek mellett próbálta meg egyik patinás iskolaépületét értékesíteni, amivel anyagi kárt okozott a városnak.

Tovább csúszik a geszti kastély felújítása, de azt sem tudni, mi lesz a sorsa

Lázár János győzelmi jelentésbe csomagolva ismerte el, hogy csúszik a geszti Tisza-kastély felújítása, de az sem egyértelmű, hogy mire fogják használni, ha elkészül.

Ötmilliós négyzetméteráron, összesen 816 millióért újítják fel a Parlament egyik termét

A Parlament műemlék, így bármilyen felújítás nem olcsó benne, de elég soknak hangzik az egyik nagyobb tárgyaló megújítása 816 millióért, ami 5,1 millió négyzetméterenként. És ez még nem is az átfogó belső rekonstrukció, amit a pénzhiány miatt egyelőre csak terveznek, de nem kezdenek el.

Három éve folyik a nyomozás egy 2,2 milliárdos költségvetési csalás miatt

Két éve, 2021 áprilisában letartóztatták a nemzeti sírkertek gondozására alakult Nemzeti Örökség Intézet több munkatársát. Eddig tíz gyanúsítottat hallgattak ki az ügyben egy 2,2 milliárd forintos költségvetési csaláshoz kapcsolódóan. Mostanra az érintettek közül mindenki szabadlábon van, a három éve folyó nyomozást szeptemberig meghosszabbították – tudta meg a Szabad Európa szerkesztősége az ügyészségtől.

Átadása után 1 évvel már pereg a vakolat a szabadkígyósi Wenckheim-kastély falairól

Az 1875-ben épült kastély felújítása három évig tartott és bő 3 milliárd forintba került. Az összeg felét az Európai Unió biztosította. 2022 márciusában kormánypárti politikusok avatták fel az ingatlant, olvasónk fotói alapján azonban a külső homlokzat már rossz állapotban van. A beruházásért felelős Nemzeti Örökségvédelmi és Fejlesztési NKft. szűkszavúan reagált az Átlátszó megkeresésére.
Találatok: [308]  Oldalak:   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >  >>