language

Kulcsszavak:

állami/önkormányzati szerződések highlight_off
Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [2446]  Oldalak:   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >  >>

Kié lesz Siófok legpatinásabb, Balaton-parti épülete?

Lengyel Róbert polgármester úgy is aláírta a Debreceni Egyetemmel kötött furcsa bérleti szerződést a város legpatinásabb épületére, hogy tudta, törvényességi felügyeleti eljárás van folyamatban az ügyben, és rendőrségi ügy is lett belőle. Különös kedvezmények a Fidesznek, aggodalom az elővásárlási jog miatt, az oktatás bizonytalan, az épület eladósorban maradt. A városban sokan nem értik, miért kell ezt.

„Mindenki érti, mi történik a háttérben” – így menti a rendszer Tiborczot és a haverokat a gigászi ingatlanbuktától

Befuccsolásgyanús beruházásoktól szabadítja meg egy speciális jogi megoldással a kegyenceit a kormány: feleslegesen megvesz tőlük 350 ezer négyzetméternyi irodát, sok száz milliárdért.

Itt a bejelentés: újra állami kézbe került Ferihegy

Több mint egyéves intenzív tárgyalássorozatot követően 2024. június 6-án aláírták a Budapest Airport Zrt. adásvételi szerződését – jelentette be az Nemzetgazdasági Minisztérium. Az is kiderült, hogy a vételár 3,1 milliárd euró volt, és ezen felül a korábbi tulajdonosok 1,44 milliárd eurós hiteltartozását is átvállalták.

Tripponék még idén is kitömték a korrupciós hálózatukban lévő SZIN-KER-t

Az Origo információi szerint Tripponék az utolsó percig ki akarják használni a hátralévő városvezetői időszakukat, bukásra készülnek a hétvégén. Ez magyarázhatja az is, hogy az alpolgármester házfelújítását ténylegesen végző, és a korrupciós ügybe keveredett SZIN-KER Kft-vel még 2024-re is több felújítási szerződést kötött az önkormányzat tulajdonában álló egészségügyi cég. Birtokunkba jutott levelezés azt is bizonyítja, hogy a SZIN-KER-en keresztül történt Tripponék házfelújítása részleteinek egyeztetése. Ami bizonyítja a korrupciós hálózat meglétét.

Tiborcz és Garancsi érdekeltsége megzsarolhatta a kormányt, de nem jött be

20 milliárd forinttal drágult az állami intézményeknek szánt Dürer Park-projekt. Az NGM szerint ha a kormány nem fizet többet, leállhat a kivitelezés – a kormány nem fizet többet.

Milliárdos birodalmat épített közpénzből a fideszes Nagy Sas rokona, aztán hirtelen minden összeomlott

A közbeszerzéseket sorra nyerő, milliárdos forgalmú cég dőlt be a fideszes Tasó László nyírségi választókerületében. A céget Tasó László unokaöccse, Tasó János irányította. De nemcsak ez a cég dőlt be, hanem egy másik is, súlyos anyagi helyzetbe hozva több önkormányzatot. Valójában ezt a céget is Tasó János irányította, de egy strómant talált hozzá. A behálózott stróman most elmesélte a történetét.

125 milliót fizetett az I. kerület egy ingatlanrészért, csak éppen Mészáros Lőrinc koktélbárja van a helyén?

Létezik egy Orbán Viktor hivatalára néző, tetőteraszos közösségi rész az Oxygen Wellness fitneszközpontban, amit az I. kerületiek használhatnának? Csak éppen nem is tudják, hogy ezt 125 millió forintért „megvette” az önkormányzat? A budavári önkormányzat szerint ez a helyzet, csakhogy amikor elmentünk megkeresni ezt a köztulajdont, végül Mészáros Lőrinc Skybar nevű koktélbárjánál kötöttünk ki. A hvg360 által megszerzett bizonyítékok alapján csak az biztos, hogy az építési engedély rejtélyes módon eltűnt, a kerületi iskolásoknak ígért tanuszodából semmi nem lett, és azt a kosárlabdapályát sem találtuk sehol, amit az Oxygen Wellness üzemeltetőjének kellett (volna) építenie.

Állami cég ad hatmilliárdot a zalaszabari élménypark megszerzésére

Ugyanaz a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) alá tartozó Kisfaludy 2030 Zrt. biztosít 6 milliárd forintot az Erzsébet-táborokat üzemeltető alapítványnak a zalaszabari élménypark megvásárlására, amelyik az egymilliárdos támogatást is kiosztotta annak idején az élménypark megvalósítására – derül ki az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány friss beszámolójából.

Bejelentette a kormány: megvásárolják a Dürer Parkot

Hatékonyabban és olcsóbban működhet az állam a Nemzetgazdasági Minisztérium és a hozzá kapcsolódó szervezetek korszerű, energiatakarékos irodaházkomplexumba költözésével – így jelentette be a tárca azt, hogy az állam megvásárolja a Dürer Park irodakomplexumot.

A kormány suttyomban megveszi a Dürer Park irodaházait, és már ki is fizetett 80 milliárdot

A kormány megvásárolja a Dürer Park irodaházait. A Városliget mellett felhúzott hatalmas épületeket a tervek szerint a Nemzetgazdasági Minisztérium, a Magyar Fejlesztési Bank és több másik állami cég állományával töltik fel. Az ingatlanügylet előkészületei a nyilvánosság kizárásával zajlanak 2022 óta, jóllehet az állam 80 milliárd forintot már ki is fizetett a beruházónak. A teljes vételár 120 milliárd forint lehet. Ez a második olyan nagy magánberuházás Zuglóban, melybe beszáll az állam: a Bayer Bosnyák téri építkezésébe 244 milliárd forintot pumpáltak utólag a költségvetésből.
Találatok: [2446]  Oldalak:   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >  >>