language

Kulcsszavak:

állami/önkormányzati szerződések highlight_off
Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [2101]  Oldalak:   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >  >>

Varga Mihály fű alatt módosíthatja a Paks II-szerződést

Az éjjel Orbán Viktor aláírásával megjelent a Magyar Közlönyben egy kormányrendelet, amely a háborús veszélyhelyzetre való hivatkozással Paks II. orosz építésének a hitelezéséről szóló megállapodás módosítását Varga Mihály pénzügyminiszter hatáskörébe utalja, aki a külügyminiszter bevonásával dönthet.

Hatalmasat zuhant Völner Pál fiának cége

Miután 2021-ben a legsikeresebb évét zárta 762 millió forintos bevétellel Völner Pál fiának cége, tavaly nagyot zuhant a főtevékenységként ingatlan bérbeadással és üzemeltetéssel foglalkozó Tagba Kft. A cég pénzügyi beszámolója szerint az árbevétel 2022-ben alig haladta meg az ötmillió forintot.

Veszteséget veszteségre halmoz Mészáros Lőrinc kukoricafeldolgozója

2,156 millió euró, azaz bő 800 millió forint veszteséget termelt tavaly a felcsúti milliárdos, Mészáros Lőrinc mamutméretű kukoricafeldolgozója, a Szolnok melletti Tiszapüspökiben működő Kall Ingredients Kft.

Újabb milliárdos cég Demeter Szilárd alapítványának – még fogalma sincs, mit kezd vele

Egy, a napokban benyújtott törvényjavaslat szerint a Demeter Szilárd vezette Magyar Kultúráért Alapítvány újabb vagyonelemmel gazdagodik: a Forum Hungaricum Nonprofit Kft.-vel.

Ezután jobban megéri turistabuszt üzemeltetni Budapesten – Tiborcz ismerősei örülhetnek

Áfakedvezményt kaptak a városnéző buszok üzemeltetői, a kormány szerint sok a feketézés. Budapesten a legtöbb buszt Tiborcz István ismerősei járatják.

Kamugyanús külügyi eljárás: 20 hónap után ledarálták a lélegeztetőgép-bizniszhez köthető papírokat

Feltűnően gyorsan, a beszerzést követő 20 hónapon belül megsemmisítette (selejtezte) a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) a 2020 márciusi lélegeztetőgép-beszerzéssel kapcsolatos iratok egy részét – derült ki azokból az dokumentumokból, amit a külügyi tárca küldött meg a Transparency International (TI) Magyarországnak egy kúriai ítélet nyomán. Lapunk 2020 nyarán elsőként számolt be arról, hogy szokatlan módon a KKM-en keresztül többszáz milliárd forint ömlött ki az államháztartásból. A Pénzügyminisztérium költségvetési beszámolójából az is kiderült, hogy a pénzt lélegeztetőgépek, maszkok és más egészségügyi felszerelések ellenértékeként fizették ki akkor még ismeretlen cégeknek a Covid-járvány elleni védekezés részeként.

Ellehetetleníti a munkájukat a Velencei-tó partján felhúzott kerítés

A Velence Korzó üzemeltetője már nem először kerítette el a szabadstrandot. Két éve le kellett bontaniuk, de a mostani kerítés – a polgárdi jegyző határozata szerint – maradhat. Az ügyvezető az RTL Híradónak azt mondta, egy rendelet kötelezi őket a kerítés építésére.

A jegybank cégének 702 milliós megbízását a jegybankelnök fiának ismerőse vitte el

Matolcsy Ádámot a százmilliárdosok közé lehet sorolni és ismerőse, Száraz István is halmozza az üzleti sikereket. Cége sokadszor kap megbízást a Matolcsy Ádám édesapja által irányított Magyar Nemzeti Banktól. Ezúttal egy leányvállalatnak kommunikál majd cége, a Frank Digital Kft.

Megtaláltuk, melyik üzleti körnek kedvez a kormány a buszos áfacsökkentéssel

Jordán üzletember és Tiborcz Istvánhoz közeli vállalkozó áll az áfacsökkentéssel jutalmazott hop on-hop off buszos társaságok nagyobb része mögött.
Találatok: [2101]  Oldalak:   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >  >>