language

Helyek:

Budapest highlight_off
Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [3790]  Oldalak:   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >  >>

A lélegeztetőbiznisz egyik haszonélvezője ismét az állammal üzletelt

Az orfűi akvaparkkal és egy pesti belvárosi irodaházzal lett gazdagabb Schimicsek Tibor, az a befektető, aki részt vett az állam által tömegesen felvásárolt lélegeztetőgépek raktározásában.

Hamis volt a több száz milliós vád, pert nyert a VII. kerületi önkormányzat az Origo ellen

A jogerős ítélet szerint az Origo internetes lap a 2020. augusztus 8-án „Niedermüller Péter több száz millió forintot játszik át az önkormányzat kasszájából egy parkolási cégnek” című írásával megsértette a felperes jóhírnévhez fűződő személyiségi jogát.

Válaszolt lapunknak a XII. kerületi mélyépítési munkákat végző cég az ásványvíz-palackozós beruházásáról

Vasárnap jelent meg cikkünk az Archibona Kft.-ről, mely céget a Hegyvidéki Önkormányzat egy keretszerződés alapján a kerület mélyépítési munkáival bízott meg az elmúlt években. Cikkünk írása során lettünk figyemesek arra, hogy a társaság több mint 400 millió forint állami támogatást kapott egy nemesgulácsi ásványvíz palackozó gépsor üzembe helyezésére – viszont arról nem találtunk információt, hogy a projekt megvalósult volna.

Az Orbán-klientúrát gazdagítják a meg sem rendezett budapesti olimpia százmilliárdjai

Bár a magyarországi olimpiarendezés ábrándját a bizonytalan jövőbe száműzte egy egyszerű népszavazási kezdeményezés, a kormány „Bicskéig meghosszabbítva” is tető alá hozta a tervezett beruházások nagy részét.

Költségvetési csalás miatt nyomoz a NAV a Közszolgálati Egyetem uniós projektje körül

A NAV szerint fennáll a különösen nagyértékben elkövetett, üzletszerűen vagy bűnszövetségben elkövetett költségvetési csalás gyanúja a "Nemzeti Közszolgálati Egyetem" sok milliárdos EU-s projektjeinél, írja Hadházy Ákos a Facebook oldalán.

134 éves vásárcsarnokot hajtogat vendéglátós érdekkörök térde alá a politika a bulinegyedben

A Klauzál téri vásárcsarnok beruházói gasztropiacot ígérnek, a helyiek újabb turistaitató hodálytól tartanak, a piacosok Szini Béla vállalkozótól és embereitől félnek. A kétmillliárdból felújított piacra fenekedő vendéglátós érdekkörök diadalútja nagykoalíciós támogatásról árulkodik. Niedermüller Péter erzsébetvárosi polgármester most bérleti szerződésbe csomagolt beruházási szerződéssel cselezné ki a közbeszerzési törvényt, és így játszaná át a vásárcsarnoki piacos helyek bérleti jogait egy, a közeli Instant-Fogas-komplexumhoz kapcsolódó érdekkörhöz.

Újra elővették a 2004-es ügyet: új eljárás indult a terézvárosi ingatlaneladások ügyében

Még 2004-ben adott el a VI. kerület szocialista, illetve SZDSZ-es vezetése több nagy értékű ingatlant.

Hiába kérte a szülők 90 százaléka, nem vehette át a német kisebbségi önkormányzat a német nemzetiségi iskolát

Elutasította a Kásler Miklós vezette Emberi Erőforrások Minisztériuma, hogy a soroksári nemzetiségi iskolát kezelésbe vehesse a Soroksári Német Nemzetiségi Önkormányzat (SNNÖ). Emellett nem fogadta el a minisztérium az iskolát 15 éve vezető igazgató pályázatát sem, így bizonytalan, hogy folytathatja-e Kreisz Erzsébet a munkáját az iskola élén – írta a Jelen. Pedig ő volt az egyetlen pályázó, támogatta az iskola, a szülői közösség és a tankerület is. A szülői közösség 90 százalékos többséggel azt is megszavazta, hogy az iskolát vegye át kezelésébe az SNNÖ. A kezdeményezés mellé állt az Országgyűlés német nemzetiségi képviselője is, aki rendszeresen a Fidesz mellett szavaz – Ritter Imre megszavazta a pedofília büntetését szorgalmazó, a módosítással azonban végül melegellenessé tett törvényt is –, ám a kormányzat mégis elutasította a helyi közösség kérését.
Találatok: [3790]  Oldalak:   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >  >>