language

Kulcsszavak:

Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [2922]  Oldalak:   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >  >>

Néhány fidelitasos megmutatta, hogyan kell a NER-ben sokmilliárdos cégbirodalmat építeni

Milliárdos állami támogatások és megrendelések egyengették a Fidelitas egy maroknyi csapatának útját, hogy hat év alatt a nulláról építsen fel egy nagy vállalatcsoportot, háttérben a legfelsőbb politikai körökből érkező mentorokkal.

Polt feljelentésként értékelte a százmilliós EU-s pénzből épült fakunyhó ügyét

Jakab Péter képviselő próbált bejutni a hányatott sorsú, 116 milliós uniós támogatásból készült turisztikai attrakcióba, de a polgármester lehülyegyerekezte. Nem is ezt vette zokon a képviselő, hanem azt, hogy csak előzetes egyeztetés után látogatható a kunyhó. A legfőbb ügyész feljelentésként értékelte a kérdését és a NAV-hoz továbbította.

Nem működik a repülőgépalkatrész-gyár, félmilliárdot követel vissza az állam

Elegáns épületek, helyenként méteres gazzal. Nagyjából így fest most a somogyvári repülőgép-alkatrész gyár, amelynek évek óta működnie kellene. A beruházásra a Pelso Management Kft. közel félmilliárd forint uniós támogatást nyert el, és bár az épületeket felhúzták, a gyártás soha nem indult el. A cég képviselője szerint nem ők hibáztak, az állam viszont visszakövetelné tőlük a pénzt. Hadházy Ákos független országgyűlési képviselővel jártunk a helyszínen. Videóriport.

A Fülöp család, amely több szálon is összefonódott a Szijjártó-bizniszekkel és a külüggyel

Az egyik testvér 30 évesen, biológusként Szijjártó feleségének titokzatos, milliárdos árbevételű cégét vezeti. A másik testvér Szijjártó kabinetfőnökével házasodott össze, és közös cége van Szijjártó feleségével. A harmadik testvér nemrég kapott külföldi állást a külügytől. A negyedik testvér pedig a családi céget vezeti, amely az elmúlt években több mint 200 millió forint közpénzt kapott, ennek harmadát olyan fejlesztésre költötte, amit azóta sem tudott eladni. Az édesapa pedig 20 évig volt Fertőd polgármestere, egyebek mellett fideszes színekben is.

Süli exminiszter családi cége ügyében kutakodik a korrupcióellenes hatóság

Az Integritás Hatóság élénken érdeklődni kezdett a Süli János volt miniszter családi vállalkozásának 730 milliós EU-s támogatásával összefüggő közbeszerzési ügyben. Hadházy Ákos képviselő szerint a cég korábban a pénzt szarvasmarhatelep rekonstrukcióra kapta, de ennek máig nincs nyoma.

A Fidesz korrupcióellenes hatósága vizsgálja Süli János exminiszter családi cégének támogatási ügyét

Hadházy Ákos független parlamenti képviselő szúrta ki a Közbeszerzési Döntőbizottság weboldalán, hogy a korrupcióellenes Integritás Hatóság hat beadványt is benyújtott hozzájuk egy bizonyos Biogas Productor kft gyanús közbeszerzési ügyei iránt érdeklődve.

Most is a Boldog-ügy miatt szívunk – tovább gyűri az igazságszolgáltatás a vesztegetéssel vádolt fideszes ügyét

Szerdán a Fővárosi Törvényszéken tanúk sorával igyekeztek tisztázni, vajon Boldog Istvánék tényleg befolyásolták-e a választókörzetük egyik önkormányzatát a kivitelezések elvégző cégek kiválasztásában. A bizonyítást nehezíti, hogy az ügyre legközelebbről rálátó cserkeszőlői polgármester azóta meghalt. Az új polgármester szerint a botrányt kirobbantó beruházások nem csak túlárazottak, hanem feleslegesek is voltak.

Alkalmanként 1,2 millióért mutatta meg egy fideszes egyesület "a digitalizáció varázslatos világát" négy falunak

"Jelen projekt teljes mértékben alkalmas viszont arra, hogy esélyt adjunk az itt élő embereknek és ezáltal egy szebb jövőkép kialakítását tesszük lehetővé számukra" – állt a honlapjukon, amíg elérhető volt.
Találatok: [2922]  Oldalak:   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >  >>