language

Kulcsszavak:

oktatás highlight_off
Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [1530]  Oldalak:   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >  >>

Főleg Kínának hízeleg és Tiborczék pénztárcáját hizlalhatja a kormány az „aranyvízummal”

Akár 20 évre szóló tartózkodási engedélyt is kaphatnak a magyarországi ingatlant vásárló külföldiek – a kormány a letelepedési kötvény újragondolt változatával kedveskedik a harmadik országbeli, elsősorban kínai állampolgároknak.

Füstöltek a szavazógépek: a mini-Dubaj beruházásról és ügyészségi iratokhoz való hozzáférésről is döntött a parlament

Füstöltek a szavazógépek az Országgyűlésben kedd délelőtt, a képviselők döntöttek: a rákosrendezői beruházást is megalapozó államközi megállapodásról, arról, hogy a jövőben az igazságügyi miniszter hozzáférést kaphat a bírósági és ügyészségi határozatokhoz, de eldőlt az is, hogy az állam kisajátít tíz józsefvárosi ingatlant, és a Nemzeti Közszolgálati Egyetemnek adja azokat.

A józsefvárosi önkormányzat ellen döntött a Kúria

A Kúria Önkormányzati Tanácsa megsemmisítette a Magyar Rádió egykori épületeire helyi rendeletben kimondott változtatási tilalmat. Aki ezt javasolta, az a Fidesz kerületi polgármesterjelöltje, Sára Botond.

Menekültügy, Lex CEU, autópálya-koncesszió: újabb viták az EU és Magyarország között, komoly pénzügyi következményei is lehetnek

Három fontos kérdés kapcsán is folyamatosan jogsértő állapotban van a magyar kormány, ezért az Európai Bizottság a kötelezettségszegési eljárás keretében lépésekre szánta el magát. Háromból két ügy végre nem hajtott bírósági ítéletekről szól, amelynek komoly pénzügyi következményei várhatók.

25 ezer négyzetméterrel nagyobb lesz a Nemzeti Közszolgálati Egyetem

Elhelyezték a budapesti Orczy-kertben a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Katasztrófavédelmi Speciális Képzési Központjának alapkövét, így az egyetem további 25 ezer négyzetméteres épületegyüttessel gyarapodik majd. A generálkivitelező a ZÁÉV Építőipari Zrt. lesz, a 2018-ban kiírt pályázat tervei pedig az Óbuda Építész Stúdió Kft. készítette el.

Hárítja a felelősséget a Klebelsberg Központ a tankerületi korrupcióról

A Klebelsberg Központ (KK) nem fenntartó, hanem “középirányító” szerv, a tankerületi központok pedig önállóan gazdálkodó költségvetési szervek, önállóan hozzák meg gazdasági döntéseiket és felelnek azok következményeiért - ezzel a válasszal tért ki az érdemi tájékoztatás elől a KK, miután a Tanítanék Mozgalom azt kérte, tisztázzák a közelmúltbeli tankerületi korrupciós botrány kapcsán felmerülő kérdéseket. Mint a Népszava is megírta, múlt héten őrizetbe vette a rendőrség a Belső-Pesti Tankerületi Központ gazdasági vezetőjét vesztegetés és más bűncselekmények gyanúja miatt, ezen túl két másik tankerületi vezetővel szemben is nyomozás folyik.

Ha látták a naplóban, hogy nincs egy tanulónak jegye, akkor szóltak, hogy be kell írni egy egyest

„Én akkor úgy gondoltam, hogy úgy jön létre a jogviszony, hogy aláírják a jelentkezési lapot” – mondta egy szegedi, több mint százmilliós csalási ügy tanúja csütörtökön a Szegedi Törvényszéken. Ebben két egykori szegedi intézmény, a Szegedi Felnőttoktatási Gimnázium és Szakképző Iskola (Szefi), a Rogers Gimnázium, valamint az ezeket fenntartó Esély a Hátrányos Helyzetűeknek Közhasznú Alapítvány érintett, mert a vád szerint 2012 és 2014 között nemlétező vagy jogviszonnyal nem rendelkező diákok után vettek fel több mint 112 millió forint normatív támogatást, megkárosítva ezzel az állami költségvetést.

Az ideológiailag fontos tárgyakból képeznék a tanár szakosokat az NKE-n

Nem tudta maga alá gyűrni a tanárképzést a kormány, ezért kivételezett helyzetbe hozott „saját” egyetemén, a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen indíttatna ilyen szakot.

Kocsis Máté szerint hármas garancia védi a Józsefvárosban kisajátításra kijelölt házak lakóit

A Józsefvárosban tervezett állami kisajátítások ügyében tartott sajtótájékoztatót Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője, korábbi józsefvárosi polgármester kedden. Kocsis szerint azért szerveztek sajtótájékoztatót, mert „tiszta vizet akarnak önteni a pohárba”, hogy megnyugtassák a lakókat. Hozzátette, Pikó András józsefvárosi polgármester félreérti a törvényjavaslatot, és azzal riogatja a családokat, hogy utcára fognak kerülni. Furcsának nevezte, hogy a polgármester szerdára tüntetést szervezett. Kocsis szerint érthetetlen, hogy miért országosan hirdetik a megmozdulást, holott ez egy helyi ügy. Arra kérte a nem józsefvárosiakat és a külföldieket, hogy maradjanak távol a tüntetéstől.
Találatok: [1530]  Oldalak:   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >  >>