language

Kulcsszavak:

oktatás highlight_off
Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [1337]  Oldalak:   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >  >>

Az RTL Híradónak azt írta a Belügyminisztérium, hogy nem tervez modellváltást a közoktatásban a kormányzat

A héten a Népszava írta meg, hogy a már alapítványi formában működő Óbudai Egyetem szemet vetett a budapesti Szinyei Gimnáziumra. Egy tájékoztatón készült jegyzőkönyv szerint a rektorhelyettes a közoktatás modellváltásáról beszélt. Az egyetem rektora szerint félreértették.

Költségvetési csalás miatt nyomoz a NAV a 3,6 millió eurós visszafizetéssel járó uniós projekt miatt

Mint nemrég megírtuk, az OLAF 3,6 millió euró Magyarországnak adott uniós támogatás visszafizettetését javasolta, mert szabálytalanságokat talált egy, az iskoláknak szánt digitális fejlesztési projektben. Most megtudtuk, hogy egy országgyűlési képviselői kérdés nyomán az ügyészség vizsgálatot kezdeményezett a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Irodánál, ahonnan a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Bűnügyi Főigazgatósága Központi Nyomozó Főosztályára került az ügy.

Nem a közvagyon elherdálására esküdtem fel – kiakadtak, hogy ingyen vinné az egyház az óvodát, iskolát

A békésszentandrási önkormányzat már vizsgálja, milyen legális eszközökkel tudja megakadályozni, hogy az egyház ingyen átvegye azt a két ingatlant, amiben a település általános iskolája és az óvodája működik. Sinka Imre polgármester a Telexnek azt mondta: az Alkotmánybírósághoz fordulnak, amennyiben a Szeged-Csanádi Egyházmegye nem áll el a szándékától. Erről a következő két hétben dönthet a képviselő-testület. A Szeged-Csanádi Egyházmegyének már levélben jelezték, hogy nem akarják átadni az ingatlanokat, de választ eddig nem kaptak.

Bedőlt a budapesti Fudan Egyetem terve, de nehéz lesz megszabadulni a közpénznyelő alapítványtól

A kormányzat egyelőre lefújta a Fudan Hungary Egyetem beruházását, amelyre számos oka volt, mindenesetre a projekthez kapcsolódó alapítvány, amely eddig egy nem létező egyetem fenntartójaként égette a közpénzt, most végleg feleslegessé vált. Megszüntethetnék, de kiderülhet, hogy ez nem is olyan egyszerű. A politikai kudarc mellett 20 milliárd forint és pár zsíros állás a tét.

EU-s pénzek nélkül áll az agráregyetemi fejlesztés, és ez még jó is lehet

Blokkolja a gödöllői központú agráregyetem fejlesztését az uniós pénzek visszatartása. Ez azonban a közérdek szempontjából akár hasznos is lehet, mert így nem annyira könnyű dobra verni az egykori állami vagyont.

Újbudán 9 milliárdnyi ingatlant vinnének az egyházak, az önkormányzat nem adná

Újbudán közel 9 milliárd forint értékű ingatlanvagyonra adták be tulajdonlási igényüket az egyházak, az önkormányzata vizsgálja, milyen jogi lépéseket tehet annak érdekében, hogy tulajdonjogát megvédje – olvasható az újbudai önkormányzat közleményében.

A fideszes képviselők nem szeretnék, hogy a politikusoknak távozniuk kelljen az egyetemi kuratóriumokból

„Az Orbán-kormány (…) olyan gyorsan árulta el az egyetemistákat, hogy az csak stopperrel mérhető” – írja sajtóközleményében a Demokratikus Koalíció. A kormánypárti képviselők leszavazták az igazságügyi bizottság hétfő délelőtti ülésén a DK javaslatát, amelyben szigorították volna az összeférhetetlenségi szabályokat az egyetemi alapítványok kuratóriumában.
Találatok: [1337]  Oldalak:   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >  >>