language

Kulcsszavak:

oktatás highlight_off
Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [1164]  Oldalak:   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >  >>

Hogyan váltunk öt állami egyetem országává?

A következő hetekben a felsőoktatásban is kezdetét veszi az idei tanév, látszólag változatlanul. Hogyan alakult át mégis az egyetemi oktatás nagy része szeptember elsejére? A 2018 óta folyó felsőoktatási modellváltás eredményeként az idei tanévre 38-ból összesen 5 állami fenntartású egyetem maradt országszerte – ezek is kizárólag Pest megyében. (...) Az új modell első nagyobb stratégiai együttműködését a Mészáros Csoport kötötte öt egyetemmel. (...) jelenleg kiszámíthatatlan, hogy hosszú távon milyen következményei lesznek a felsőoktatás ilyen típusú átalakításának.

A szegedi kormánybiztos cége bonthatja a műegyetem épületét és a Goldmann menzát

Nemesi Pál cége, a Ferroép Zrt. nyerte el a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudomány Egyetem V2 jelű villamoskari épülete és a hozzá kapcsolódó Goldmann menza bontási munkálatait.

A Fudan alapítványa közel 14 milliárd forintnyi állami telket és közpénzt kap

Az alapítvány alapító okirata arról is rendelkezik, hogy ezt a vagyont már nem vonhatja el, nem követelheti vissza senki. A Fudan-projektet a Fidesz esetleges választási veresége ellen védi, hogy a kormány az alapítvány kezdeti vezetésének kinevezésével le is mondott az alapítói jogosítványairól – pontosabban a kuratóriumra ruházta azokat.

Újabb korábbi kollégiumhoz juthat hozzá a Debreceni Vagyonkezelő Zrt. igazgatósági tagjának cége

A Kotosmann Zoltán által vezetett Héliker Ingatlan Kft. 2015-ben csaknem féláron vehette meg a Móricz Zsigmond Kollégium épületét. Akkor azt vállalta, hogy a bontás után olyan apartmanházat húznak fel, amely a magyar egyetemisták igényeit is kiszolgálja, a mostani nyilatkozatai alapján azonban úgy tűnik, hogy elsősorban vagyonos, külföldi bérlőkre számítanak.

Ingyen megkapta a Rába 20%-át a Széchenyi István Egyetemért Alapítványa

A Széchenyi István Egyetemért Alapítványhoz kerül ingyenesen a Rába Járműipari Holding Nyrt. részvényeinek 20 százaléka, írja az MTI a cég hétfői közlése alapján (pdf). Ezzel tovább folytatódik a közvagyon alapítványokba szervezése, amely a felsőoktatást is érinti.

Az állam az összes maradék Richter-részvényét átruházta egy alapítványra

Az állam az orvosképzésért alapítványra ruházta át a Richter-részvényeit – írja az MTI. A magyar állam tulajdonában 9 777 658 darab Richter-törzsrészvény volt, ezt kapta meg a Nemzeti Egészségügyi és Orvosképzésért Alapítvány 2021. augusztus 9-én, hétfőn. A tranzakcióról a Richter Gedeon Nyrt. szerdán számolt be a tőzsde honlapján. Ez azt is jelenti, hogy a Richter Gedeon Nyrt.-ben az MNV Zrt. által képviselt magyar állam befolyása (szavazati joga, illetve tulajdoni hányada) 5,25 százalékról nulla százalékra csökkent.

Az állam az összes maradék Richter-részvényét egy alapítványra ruházta át

Befejeződött a Magyar Állam tulajdonában álló 9 777 658 darab Richter-törzsrészvénynek a Nemzeti Egészségügyi és Orvosképzésért Alapítvány tulajdonába adását szolgáló részvénytranszfer 2021. augusztus 9-én.

A kormány kézből eteti az egyházakat, de Orbán Viktor 30 éve keresztbe akart tenni ennek

Volt idő – épp 30 éve –, amikor a Orbán Viktor nemhogy az „áment” nem mondta ki az egyházak kárpótlására, de egyenesen tiltakozott az Antall-kormány erről szóló törvénye ellen.

Megdöbbentő OKJ-s vizsgacsalást szervezett egy bűnbanda

Titkos internetes felület létrehozásával tévesztette meg a gazdasági kamarákat egy informatikus, egy kormányhivatalnok és a felesége. A bűnbanda több százezer forintot követelt és csalt. Igencsak összetett, rafinált, ugyanakkor súlyos csalást szervezett egy bűnbanda. A Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség bejelentette, hogy egy vezető beosztású személy anyagi előnyért megszegte a hivatali kötelességét, magyarul korrupciós mechanizmust szervezett. Az ügyészség bűnszövetségben elkövetett hivatali vesztegetés elfogadása és más bűncselekmények miatt folytat nyomozást. A nyomozók a héten több helyszínen összehangolt akciót indítottak.
Találatok: [1164]  Oldalak:   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >  >>