language

Személyek:

Orbán Viktor highlight_off

Orbán Viktor

Orbán Viktor (Székesfehérvár, 1963. május 31. – ) magyar jogász és politikus. 1988-ban a Fidesz egyik alapító tagja, majd 1993-ig választmányának tagja. 1993–2000 között, illetve 2003 óta a párt elnöke. 1990-től országgyűlési képviselő, 1990–1994 között a Fidesz frakcióvezetője. 2002-től 2012-ig az Európai Néppárt egyik alelnöke. 1998–2002 között és 2010-től Magyarország miniszterelnöke.

Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [1293]  Oldalak:   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >  >>

Az ügyészséghez került át Orbán Viktor toszkánai kiruccanásának ügye

Érdekes fordulatot vett az Orbán Viktor miniszterelnök február végi, az olaszországi Pisában tett kiruccanása nyomán indult ügy, Hadházy Ákost ugyanis arról tájékoztatta a BRFK, hogy a hivatali visszaélés miatt tett feljelentését hatáskör hiánya miatt áthelyezte az ügyészséghez.

Orbánról is szó esett végül a Mini Hungary-perben

Mind az öt vádlottat bűnösnek találta a Szegedi Törvényszék a mórahalmi Mini Hungary Park ügyében 2020-ban indított büntetőperben, amely első fokon szerdán fejeződött be. „Viszontlátásra a pokolban” – mondta a szegedi ítélethirdetés után a másodrendű vádlott.

Előkészítették, feltálalták: most már a tokaji borászatból is Tiborcz Istvánhoz dől a lé

Felhizlalás után visszavette a nevére az Orbán család a tokaji birtokot. 2005-ig a kormányfő felesége volt, mostantól a veje a hivatalos tulajdonos.

Érdemi magyarázat nélkül tart ki a kormány a felbomlóan lévő orosz "kémbank" mellett

Az orosz hátterű, budapesti székhelyű Nemzetközi Beruházási Banknak keresztbe tett a háború, hitelezését felfüggesztette, hogy saját adósságát tudja menedzselni. Magyarország még kitart.

Letölthető táblázat és 5 fontos ábra a politikusok katonai repülős útjairól

Az elmúlt hetekben külön cikkekben részleteztük, hogy a hivatalos adatok szerint mennyiért fuvarozták a honvédség repülőgépei Orbán Viktor miniszterelnököt és más állami vezetőket. Most szabadon hozzáférhetővé tesszük azt a táblázatot, amelyet a soronként beszkennelve kapott iratkupacból készítettünk. Emellett mutatjuk az öt legfontosabb ábrát is a repülési költségekről.

Hazai ingatlanos cég névadója lett Orbán egyik "kedvenc" filozófusa

Roger Scruton kultuszát azzal is ápolják, hogy fideszes körök kávéházláncot neveztek el róla.

Orbán 2,1 millió forintot fizetett a külügynek a családtagjai utazásáért

Amióta a K-Monitor blogja pert indított azért, hogy megtudja, mennyibe került Orbán Viktor családtagjainak római utazása 2021 nyarán, a miniszterelnök rendszeresen fizeti családjának utazási költségeit, írja a K-Blog. Ahogy arról a Telexen is írtunk, Orbánt 2021 nyarán fotózta le egy olvasó egy római étteremben feleségével, Lévai Anikóval és fiával, Orbán Gáspárral, majd ellentmondásos nyilatkozatok után kiderült, hogy hivatalos delegáció keretében, kormánygéppel, de horvátországi nyaralásáról közvetlenül utazott a miniszterelnök egy katolikus konferenciára.
Találatok: [1293]  Oldalak:   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >  >>