Megújult a K-Monitor sajtóadatbázisa. Mondd el a véleményed róla!
language

Kulcsszavak:

gazdálkodás highlight_off
Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [4095]  Oldalak:   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >  >>

Augusztusig nem érkezett meg a 300 milliárd forintnyi lélegeztetőgép Magyarországra

Nyáron hetekig próbáltuk kideríteni, hogy hány lélegeztetőgépet vásárolt a kormány Kínából. Összesített adat erről sehol nem volt, az itt-ott elejtett megjegyzésekből derült ki, hogy már annál is jóval több érkezett, mint amit szakértők a lehető legrosszabb forgatókönyvet alapul véve szükségesnek tartottak. (A rémforgatókönyvben az szerepelt, hogy akár 8000 lélegeztetőre is szükség lehet. Ebből 2000 már volt az országban a járvány előtt is.)

Közel kétszázmillió forintos extra kiadással vádolják a nagytarcsai polgármestert

A pandémia egyik következménye, hogy a polgármesterek olyan lehetőséget kaptak a kezükbe a veszélyhelyzet ideje alatt, amelyet máskor nem. Az egyszemélyes döntés lehetőségét többen kihasználták, köztük a nagytarcsai polgármester, Rimóczi Sándor Vilmos is, aki 2010 óta vezeti a települést, és harmadik ciklusát kezdte meg tavaly. A Fidesz-KDNP közös jelöltjét most azzal vádolja a képviselő-testület egy része, hogy 190 millió forintot költött nem járványügyi megelőzésre.

A kormány dicsekedett a lélegeztetőgépek vásárlásával, mégis ők kötötték a legrosszabb üzletet Kínával

Június 15-én, pár nappal azelőtt, hogy Magyarországon megszüntették a koronavírus miatt kihirdetett vészhelyzetet, Szijjártó Péter külügyminiszter köszönetet mondott a parlamentben azoknak, akik segítettek a vírus elleni védekezésben. Nemcsak az egészségügyi dolgozók, a tanárok és a rendőrök munkáját köszönte meg, hanem méltatta a kormány teljesítményét is.

Kezd kirajzolódni, hogyan rendelte jelentősen túl magát lélegeztetőgépekből Magyarország

Kikértük a Külügyminisztériumtól az összes szerződést, hogy a világba szétküldött fürkészeink kitől és mennyiért vásároltak 16 ezer lélegeztetőgépet 300 milliárd forintért. A legtöbb lélegeztetőt, több mint 6000 darabot egy maláj cégtől vette Magyarország 170 milliárd forintért. Hiába a nagy megrendelés, erre jött ki a legmagasabb átlagár. Az látszik, hogy a különböző állami beszerzések nem voltak összehangolva, a külügy pedig igen drágán vásárolt. A lélegeztetők nagyrésze azután érkezett meg, amikor már túl voltunk a járvány első csúcsán.

Egy sor hibára bukkantak az Európai Szuperkupa-döntőre készülő Puskás Aréna külső betonburkolatán

Hetek óta vizsgálják a tavaly novemberben átadott Puskás Aréna külső burkolatát, a szakemberek darabonként nézik át a fal betonelemeit. Az üzemeltető a 24.hu kérdésére elismerte, hogy számos komoly hibát találtak, azt viszont határozottan cáfolták, hogy egy mázsás elem lezuhanása miatt indult volna a felülvizsgálat.

A kormánynak lett volna eszköze Mészáros Lőrincék fenyegetésével szemben, de nem élt vele

Csak Mészárosék befektetésének értéke csökkent volna, különben mindenki jól jár, ha a kormány él a jogaival.

Kétmilliárdos profitot pumpálhatott Szlovéniába a magyar lélegeztetőgép-vásárlás

A beszerzés nem volt se gyors, se minőségi, viszont a pénz egy olyan céghez került, amely nagyon kedves a Fidesz szövetségesének.

Több mint tízmilliárdot fizet az állami média a Forma-1-ért

Története valószínűleg második legnagyobb összegű szerződését kötötte az állami média a Hungaroring Sport Zrt.-vel. A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) valamivel több mint 36 millió dollárt, azaz jelenlegi árfolyamon közel 10,6 milliárd forintot fizet azért, hogy 2020 és 2022 között közvetíthesse a Forma-1-es futamokat, illetve, hogy biztosítottak legyenek a hazai versenyek közvetítésének részletes gyártási feltételei.

Minden 20. forintot költöttek el hasznosan az elfuserált fővárosi fejlesztésnél

Lassan két évvel a szerződés felmondása után is újabb költségek kerülnek elő, a számla az aktuális kimutatás szerint 11,1 milliárd. Felelős, de még csak gyanúsított sincs.

Újra a Gazdaságvédelmi Alaphoz nyúlt a kormány - megy pénz kormánykommunikációra is

A Magyar Közlöny egyik kormányhatározata ismét a Gazdaságvédelmi Alapból való költekezésről rendelkezik. Ennek értelmében három célra összesen 9,1 milliárd forintot pántlikázott fel a kormány az eredetileg a koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak ellensúlyozására, enyhítésére létrehozott Gazdaságvédelmi Alapból. 9,1 milliárd forintból 7 milliárd megy kormányzati kommunikációra és konzultációra, 1,4 milliárdot kap a Petőfi Irodalmi Múzeum a működési célú kiadások fedezésére, 700 millió forint pedig a turisztikai fejlesztési célelőirányzatra kerül. A Gazdaságvédelmi Alap mellett a központi tartalékhoz is hozzányúlt a kormány - azon belül is a rendkívüli kormányzati intézkedések előirányzathoz. Innen 397,4 millió forintot csoportosított át a kormány az egyházi épített örökség védelmére és egyéb beruházásokra.
Találatok: [4095]  Oldalak:   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >  >>