language

Kulcsszavak:

gazdálkodás highlight_off
Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [5100]  Oldalak:   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >  >>

Csalással vádolják, de így is megnyerte a polgármester-választást az újszentiváni Putnik Lázár

Megnyerte a polgármester-választást a kétszázmilliós nagyságrendű csalással vádolt, Újszentiván községben független jelöltként indult Putnik Lázár. A Szeged melletti faluban négyen versenyeztek a polgármesteri tisztségért, köztük az eddigi polgármester, Bodó Imre, akitől korábban ugyan megvált a Fidesz, de most a kampányban már újra mellé állt az egykori pártja.

Megnyitása óta veszteséges a besenyszögi önkormányzat vágóhídja, a polgármester mégis tolja bele a pénzt

A Jász-Nagykun-Szolnok megyei kistelepülés önkormányzati vállalkozása 100 milliós veszteséget termelt, amelyet közpénzből fognak kifizetni. A felelősség és a veszteség kimutatására készült könyvvizsgálói jelentés tartalmát titkolja a polgármester.

Egyetlen nap alatt 62 millió forintért hirdették a fideszes propagandát Facebookon

A választási kampányok hajrájában megszokott, hogy a csapból is politikai hirdetések folynak, és ezt most, az EP/önkormányzati választás előtti utolsó héten alaposan megtapasztalhatják azok, akik szoktak facebookozni. A Meta egy nyilvános felületen, az Ad Libraryben gyűjti a politikai hirdetések statisztikáit, ebből tudjuk, hogy a magyar politika átlagosan napi 6 millió forinttal gazdagítja a céget.

Majdnem 5 milliárd forintos bevétele lett tavaly a Megafonnak

2,8 milliárd forintról 4,6 milliárdra növelte bevételeit 2023-ra a Megafon csatorna mögött álló Megafon Digitális Inkubátor Központ. Hogy pontosan mi okozta az 1,8 milliárd forintos növekedést, illetve hogy milyen bevételeket tartanak számon ezen a soron, azt a pénteken leadott cégbeszámoló az előző évivel ellentétben nem részletezte. A 2022-es dokumentumokból még kiderült, hogy a cég 2,8 milliárd forint támogatást kapott „tevékenysége céljának megvalósításához” – nem merész feltételezés, hogy 2023-ban is ezekből érkezett be az összeg. Az alaptevékenységből most sem származott bevétel.

Szíjj Lászlóék átnevezték a Közgépet, és 750 milliós profitot értek el vele

Szép profitot hozott a Duna Aszfalt és a már új néven futó egykori Közgép is, de azt érzik a tulajdonosok, hogy rossz idők vannak az építőiparban, egy fillér osztalékot sem vettek ki ebből a két vállalatból.

Újabb mélypont: még az ukrán költségvetés is átláthatóbb, mint a magyar

100 pontos skálán mindössze 22 pontot ért el a 2023-as magyar költségvetés átláthatósága az OBS nemzetközi felmérésben – a „megfelelő” szint 61 pont lenne, a globális átlag 45 pont, korábban Magyarország is ezen a szinten tartózkodott. A zuhanást elsősorban az utolsó pillanatos, rendeletileg kihirdetett új költségvetés magyarázza, de egyébként a kormány immár teljesen nyíltan saját belügyének tekinti az elvileg az Országgyűlés hatáskörébe tartozó, nyilvánosságra számot tartó költségvetést.

Bejelentette a kormány: megvásárolják a Dürer Parkot

Hatékonyabban és olcsóbban működhet az állam a Nemzetgazdasági Minisztérium és a hozzá kapcsolódó szervezetek korszerű, energiatakarékos irodaházkomplexumba költözésével – így jelentette be a tárca azt, hogy az állam megvásárolja a Dürer Park irodakomplexumot.

Nincs az a lyukas költségvetés, amiből ne futná NER-irodaházak több száz milliárdos megvásárlására

Gyurcsány alatt egy kormányzati negyed is sok volt a Fidesznek, a NER hármat is épít, amelyeket aztán a kormány sok száz milliárd forintért megvásárol.

Átláthatatlanul mennek az adófizetők százmilliárdjai állásteremtésre, és ezért már állást se nagyon kell teremteni

A pályáztatás nélkül, egyedi kormánydöntésekkel odaítélt munkahelyteremtési támogatások fejében tavaly alig pár cégnek kellett állást teremtenie. A kormány főleg akku- és autóipari multik bővítéseit finanszírozta, valamint Mészáros Lőrinc cégeinek energiahatékonyságát.
Találatok: [5100]  Oldalak:   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >  >>