language

Kulcsszavak:

önkormányzat highlight_off
Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [5604]  Oldalak:   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >  >>

55 milliós kötbér lóg Damoklész kardjaként Újbuda felett

Az Ulászló utcai saroktelek ügyében jelezte az önkormányzat, hogy decemberig kell megegyeznie a volt ingatlantulaj MNV Zrt.-vel, különben fizetnie kell. Ha elkezdődik a terület közcélú hasznosítása addig, akkor megússzák ezt.

Nettó 7,2 milliárdba kerül a Lázár János felügyelte makói termál- és gyógyfürdőfejlesztés

Sokáig döcögve haladt a makói termál- és gyógyfürdő fejlesztésének megvalósítsa, azonban tavaly év végén Lázár Jánost nevezték ki a beruházás kormánybiztosává. A projekt ezután hirtelen beindult, lett pénz és paripa is, most pedig hivatalosan is nyertest hirdettek a kivitelezésre kiírt tenderben. A Fehérép Kft. végül egy mindössze 12 millió forinttal olcsóbb árajánlattal lett befutó a nettó 7,2 milliárdos közbeszerzésen, amelyre korábban 3,6 milliárd állt rendelkezésre.

Megtudtuk, mi áll Boldog István asszisztensének, F. Petrának a vallomásában

A lojális vállalkozók helyzetbe hozása, hogy aztán támogassák a hatalmi kört, nem bűncselekmény Boldog István országgyűlési képviselő munkatársa, F. Petra szerint – értesült a Blikk az ügy további részleteiről.

Eltűnik a közpénz, a polgármesterek a helyükön maradnak, az ellenőrzés meg semmit sem ér

Egészen elképesztő képet fest az EU-s pályázatok ellenőrzésének hiányáról egy, a méhkeréki polgármester, Tát Margit (Fidesz-KDNP) vádlotti főszereplésével lezajlott per. A bűnösség kimondása és a felfüggesztett börtönbüntetés ellenére a büntetett előélet ítéletben szereplő mellőzése pedig minimum vitára ingerlő.

Egyelőre nem látszik a fedezete a 4,1 milliárdra drágult kaposvári biomassza-fűtőműnek

Több mint egy évtizede tervezik Kaposváron egy biomassza erőmű létesítését, de a kivitelezés csak nem akart összejönni. Most, amikor a szakma egyre kritikusabb az energiaforrással szemben, úgy tűnik, mégis megvalósulhat a beruházás. A korábbi, 1,2 milliárdos költség azonban mára 4,1 milliárdra nőtt, és a fedezet egyelőre sehol sem látszik. A kivitelező a Szabadics Zrt., amely jól ismert a közbeszerzések és a NER világában.

Több százmilliós megbízást kapott az önkormányzattól az MSZP kecskeméti előválasztási jelöltjének cége

Az MSZP−Párbeszéd egyetlen kecskeméti jelöltje, Király József régi motoros a kecskeméti ellenzéki politikában, jelenleg önkormányzati képviselő a párt színeiben, és az MSZP Bács-Kiskun megyei elnöke – emellett viszont építési vállalkozó is, akiről némi utánajárással kideríthető, hogy rendszeresen értékes munkákat kap a város fideszes önkormányzatától.

Dunakeszi polgármesterének hivatala hagyta jóvá, hogy társasházat építhessen a saját cége

A már a Dióssi Csaba vezette önkormányzat engedélyezte a polgármester saját családi cégének a társasháza felépítését, amelytől később a CSOK-kal lakásokat is vett. A cégadatokból Tuzson Bencéhez, a térség országgyűlési képviselőjéhez is eljutottunk.

Ezermilliárdos közvagyon, százezer ingatlan kiárusítását jelentheti a lakástörvény módosítása

A lakástörvény módosítását célzó törvényjavaslat gyakorlatilag a szociális alapú lakásbérlés végét jelentheti. A törvény módosításával ugyanis az alig egy-két éve önkormányzati bérlakásban élők is igen kedvezményes áron vásárolhatnák meg az általuk bérelt ingatlant, anélkül, hogy az önkormányzatoknak lenne beleszólása. 2019-es adatok szerint több mint százezer lakás, közel ezermilliárdos vagyon lehet érintett. Megkérdeztük a legnagyobb ingatlanvagyonnal rendelkező önkormányzatokat, hogy pontosan mekkora összeg forog kockán.

A NER nyitja újra a Dunakanyar emblematikus fürdőhelyét

Több ütemben, környezetvédelmi hatástanulmány nélkül újulhat meg a szebb napokat látott lepencei strand. Az állami milliárdokkal megtámogatott beruházó szerint nincs is ilyesmire szükség.
Találatok: [5604]  Oldalak:   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >  >>