language

„Vége van az Országos Roma Önkormányzatnak”

A kormányzat jogosulatlannak tartott követelései és elvonásai miatt már több mint másfél milliárd forintos lyuk tátong az Országos Roma Önkormányzat költségvetésében. Teljes a csőd, a testület működése végképp ellehetetlenült.

A Schadl-ügy több vádlottja jelentősen nagyobb árbevételt ért el, mint az azonos területen dolgozó végrehajtók

A Schadl-ügy több vádlottjának végrehajtói irodája ért el jelentősen több árbevételt az azonos illetőségű területen dolgozó másik irodáknál, holott a végrehajtási ügyek kiosztása papíron véletlenszerű

Válaszolt az Integritás Hatóság arra, hogy miért idézte be Magyar Pétert

Az Integritás Hatóság kockázatelemzési tevékenysége során folyamatosan figyelemmel kíséri a magyar közéletben és sajtóban megjelenő fejleményeket. Ezek kapcsán folytattunk megbeszélést Magyar Péterrel is. A gazdaság megtisztítása és a nemzet felemelkedése közös ügyünk, mindannyiunknak tenni kell érte

A fideszes Bánki Erik kifelejtett 57 milliót a vagyonnyilatkozatából

Bánki Erik 57 millió Ft – nyilvánosan is kimutatott – osztalékot felejtett ki – 2023-as vagyonnyilatkozatából, írja a K-Monitor. A képviselő a papíron golyóstollal kitöltött nyilatkozatban 4 céget sorolt fel, de mindegyikhez azt ikszelte be, hogy onnan jövedelme nem származott.

NER-elit a Balkánon: magyar állami „csilliárdok” nélkül ott sincs biznisz

Megérkezett a kormányközeli gazdasági elit a Nyugat-Balkánra, pontosabban a térség (még) nem EU-tag országaiba. Immár van irdatlan méretű szerbiai irodakomplexum, óriási boszniai cementgyár és mészkőbánya, tenger alatti adatkábel-beruházásban érdekelt albán telekommunikációs gigász is a Tiborcz–Mészáros–Jászai-körnél. Ám szó sincs arról, hogy a NER főalakjai igazi külpiaci versenyben akarnák bizonytani vállalkozói rátermettségüket. Ezekhez az üzletekhez is ugyanúgy magyar állami tőkét és hiteleket használnak – százmilliárd forintos nagyságrendben –, mint a hazaiakhoz.

Jelentősen túlárazott szerződést köthetett a Budavári Önkormányzat

Az I. kerület Budavári Önkormányzat tavaly kötött egy biztonságtechnikai szerződést szoftverek beszerzéséről, illetve karbantartásáról. A szakértők véleménye szerint a havi szolgáltatás is meglepő, ugyanakkor a hasonló feltételekre vonatkozó árajánlat alapján a budavári Fidesz elnöke szerint a szerződés jelentősen túlárazott. Az önkormányzatot üzenetben, telefonon és e-mailben is kerestük, de egyelőre nem kaptunk választ.

Kreatív pénzosztás: 3575 milliárd forintot fizetett ki eddig a rezsialapból az Orbán-kormány

Hosszú a lista, csaknem 400 tételből áll. Minisztériumok, börtönök, sportlétesítmények, MVM, távhőszolgáltatók, vízközművek, iskolák, kórházak, titkosszolgálatok, a Hungaroring, dologi kiadások, személyi juttatások – mind olyan szervezetek és célok, amelyekre felmérésünk szerint 2022 ősze óta több ezer milliárd forintot költött az Orbán-kormány a rezsivédelmi alap pénzeiből.

Bánki Erik kifelejtett 57 millió forintot a vagyonnyilatkozatából

Miután Fazekas Sándorral kétszer is kijavíttatta a vagyonnyilatkozatát a K-Monitor (első körben a készpénzvagyonát kellett 2 forint 10 fillérről módosítania, mert elfelejtette utána írni a millió szót, másodszorra pedig beírta az addig valahogy kifelejtődött, a céges tulajdonából származó, 9 millió forintra becsült osztalékát, és nyilatkozott az Állatorvosi Egyetem kuratóriumi tagságáért felvett tiszteletdíjról is), most Bánki Eriknek kellett egy kis segítség, hogy ne felejtkezzen el arról a mintegy 57 millió forintos osztalékról, ami kimaradt a nyilatkozatából.

Milliárdokat ölt az állam a csigagyárba, most 160 millióért sem kell a volt gyárterület

Nehezen megy az állam által 2,6 milliárd forintos támogatással, valamint eximbankos és MKB-s hitellel megsegített kisvárdai, csigafeldolgozással foglalkozó cég felszámolása. A Bourgogne Gastronomy Kft. még 2021 nyarán került csődeljárás alá, majd szűk egy évvel később megindult a felszámolási eljárás. Mivel a társaság állami támogatást és hitelt is kapott, a kormány közbeavatkozott és stratégiailag kiemelt jelentőségű gazdasági szervezetté minősítette a céget, így a felszámoló a Nemzeti Reorganizációs Nonprofit Zrt. lett.
Találatok: [57425]  Oldalak:   1 2 3 4 5 6 7   >  >>