language

Letartóztatták a korrupciós botrányba keveredett Czeglédy Gergőt, Óbuda baloldali alpolgármesterét

Letartóztatták a Czeglédy Gergőt, Óbuda alpolgármesterét, a baloldali összefogás politikusát, valamint azt az önkormányzati cégvezetőt, aki szintén érintett az óbudai korrupciós botrányban. A két letartóztatott korábban már őrizetben volt.

"Völner Pál idegesebb, távolságtartóbb" - az ügyészek nem tudták kizárni, hogy valaki figyelmeztette a volt államtitkárt

A vádhatóságnak volt olyan verziója, hogy valaki tájékoztatta a volt államtitkárt. A rejtett megfigyelése elrendelése előtti estén Rogán Antalnál járt – ezt Rogán is megerősítette a tanúvallomásában –, de ez az ügyészek szerint nem bizonyít semmit.

Polgármester: "Harminc autóval szállították az embereket, volt, amelyik huszonegyszer fordult egy választókörzetben"

Délelőtt nyolcezer forintot fizettek a szavazatokért a borsodi Szendrőn, délután már csak hatezret értek az ikszek – állítja Szaniszló János. A város polgármestere szerint az önkormányzati választáson egyik ellenfele összesen hatmillió forintot költött a szavazatokra.

Óbudai korrupciós botrány: az alpolgármester mellett a Békásmegyeri Piac vezető tisztviselőjét is őrizetbe vették

Az óbudai korrupciós botrányban hivatali vesztegetés elfogadása bűntettének alapos gyanúja merült fel. Az ügyben újabb öt személyt gyanúsítottak meg, közülük kettőt őrizetbe vettek. 100 milliós összegről van szó.

Hűtlen kezelés gyanúja miatt büntetőeljárás indult a volt mezőgyáni református lelkész ellen

A Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság lapunknak elismerte, hogy eljárást indított hűtlen kezelés gyanúja miatt a Mezőgyáni Református Egyházközség ügyeivel összefüggésben. A Tiszántúli Református Egyházkerület és a Békési Református Egyházmegye Esperesi Hivatala megerősítette portálunknak, hogy a büntetőeljárás középpontjában Kovács László mezőgyáni lelkész áll. Megtudtuk, a református lelkész pályázati pénzekkel nem tud elszámolni, a rendőrség még nem hallgatta ki. Kovácsot előbb azonnali hatállyal felmentették a lelkészi tisztségéből, majd maga nyújtotta be a tisztségéről és a szolgálatáról szóló lemondását

Csökkenő bevételek a Leisztinger Tamástól vásárolt állami bányacégeknél

A 2022 végén állami tulajdonba került két bányacég, az Ormosszén Zrt., valamint a Meliorációs, Rekultivációs és Környezetrendező Kft. nemrég közzétette a 2023-as évre vonatkozó pénzügyi beszámolóját. A dokumentumokból kiderül, hogy az előző évhez képest az Ormosszénnek tavaly közel 100 millió forinttal csökkent a bevétele, a vesztesége pedig majdnem félmilliárd forint lett. A Meliorációs Kft. forgalma is csökkent, de azért minimális, 4 millió forintnyi nyereséget termelt. A vállalatokban közös, hogy korábban a kormánymédia által „a baloldal legbefolyásosabb vörösbárójaként” emlegetett Leisztinger Tamás is feltűnt a hátterükben.

Csaknem kétszer annyi eljárás indul nálunk az OLAF ajánlására, mint más uniós országokban

Az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) minden igazságügyi ajánlását nyomozás követi Magyarországon - közölte a Legfőbb Ügyészség. Az OLAF 2023-as jelentése megállapította, hogy 2019 és 2023 között azokban az ügyekben, amelyekben a szervezet igazságügyi ajánlást tett, két esetben vádemelés történt, egy esetben pedig megszüntették a nyomozást.

Ennyire részletesen ritkán derül ki, hogy milyen meghökkentő módon úszhatnak el adófizetői milliárdok

Egy baljós hangvételű feljegyzés készült Varga Mihály pénzügyminiszter számára 2020 első felében. A három és fél oldalas, Rákossy Balázs államtitkár által jegyzett anyag tárgya az akkoriban a Pénzügyminisztérium alá tartozó, akkor még Széchenyi Tőkealap-kezelőnek (SZTA) hívott cég volt, amely sürgős pénzügyi segítséget kért.
Találatok: [58127]  Oldalak:   1 2 3 4 5 6 7   >  >>