language

Óbudai korrupciós botrány: az alpolgármester mellett a Békásmegyeri Piac vezető tisztviselőjét is őrizetbe vették

Az óbudai korrupciós botrányban hivatali vesztegetés elfogadása bűntettének alapos gyanúja merült fel. Az ügyben újabb öt személyt gyanúsítottak meg, közülük kettőt őrizetbe vettek. 100 milliós összegről van szó.

Hűtlen kezelés gyanúja miatt büntetőeljárás indult a volt mezőgyáni református lelkész ellen

A Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság lapunknak elismerte, hogy eljárást indított hűtlen kezelés gyanúja miatt a Mezőgyáni Református Egyházközség ügyeivel összefüggésben. A Tiszántúli Református Egyházkerület és a Békési Református Egyházmegye Esperesi Hivatala megerősítette portálunknak, hogy a büntetőeljárás középpontjában Kovács László mezőgyáni lelkész áll. Megtudtuk, a református lelkész pályázati pénzekkel nem tud elszámolni, a rendőrség még nem hallgatta ki. Kovácsot előbb azonnali hatállyal felmentették a lelkészi tisztségéből, majd maga nyújtotta be a tisztségéről és a szolgálatáról szóló lemondását

Csökkenő bevételek a Leisztinger Tamástól vásárolt állami bányacégeknél

A 2022 végén állami tulajdonba került két bányacég, az Ormosszén Zrt., valamint a Meliorációs, Rekultivációs és Környezetrendező Kft. nemrég közzétette a 2023-as évre vonatkozó pénzügyi beszámolóját. A dokumentumokból kiderül, hogy az előző évhez képest az Ormosszénnek tavaly közel 100 millió forinttal csökkent a bevétele, a vesztesége pedig majdnem félmilliárd forint lett. A Meliorációs Kft. forgalma is csökkent, de azért minimális, 4 millió forintnyi nyereséget termelt. A vállalatokban közös, hogy korábban a kormánymédia által „a baloldal legbefolyásosabb vörösbárójaként” emlegetett Leisztinger Tamás is feltűnt a hátterükben.

A GVH engedélyezte, Tiborcz-közeli napelemparkot vesz az MVM leányvállalata

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) jóváhagyta az MVM Zöld Generáció Zrt. és a Tatooine Solarpark Kft. összefonódását hétfőn, a döntés értelmében az állami energetikai óriás leányvállalata közvetlen és kizárólagos irányítást szerez a Tatooine felett.

Őrizetbe vették Óbuda baloldali alpolgármesterét

A Magyar Nemzet úgy tudja, hogy a hatóságok a ma reggeli házkutatások során őrizetbe vették Czeglédy Gergő óbudai alpolgármestert, a baloldali összefogás politikusát. A Központi Nyomozó Főügyészség vesztegetést állítva elkövetett befolyással üzérkedés és más bűncselekmények kapcsán folytatott nyomozást.

A volt kormánybiztos cége építheti a katolikus püspök stadionjának élménymedencéjét

Bár többször elhalasztották a beadási határidőt, a tenderbontás után a legolcsóbb ajánlatot adó kivitelező vállalkozás neve nem okozott meglepetést: a Ferroép Zrt. nyerheti a szegedi Szent Gellért Fórum, azaz a katolikus egyházmegye létesítményébe megálmodott élménymedence építését.

Legalább 10 év börtönnel büntetné az ügyészség Nagy Jánost

Jóval súlyosabb büntetést kért a volt helyettes államtitkárra az ügyészség, mint korábban. Nagy János 2020-ig az agrártárcánál végezte a munkáját, ám korrupciós ügybe keveredett, és menesztették a pozíciójából. Az előkészítő ülésen még hat évet ajánlottak az egykori politikusnak, ami legalább 10 évre nőtt a tárgyalás végére.

Így úszhatta meg Gattyán György: a húszmilliárdos adócsalás, amit eltussoltattak NAV-val

A NAV volt nyomozó őrnagya, Tiszolczi Lajos végignézte, hogy a munkahelyét és a munkáját tönkreteszi a legmagasabb szintű politikai beavatkozás. Mindezt egy olyan történet fordulatai mentén mesélte el a Partizánnak, melynek néhány részlete eddig is ismert volt, csak épp az érintetteken kívül senki nem tudta, hogy összefüggnek. Pláne, hogy egy ennyire sötét ügy áll a háttérben.
Találatok: [58120]  Oldalak:   1 2 3 4 5 6 7   >  >>