language

Jelentősen túlárazott szerződést köthetett a Budavári Önkormányzat

Az I. kerület Budavári Önkormányzat tavaly kötött egy biztonságtechnikai szerződést szoftverek beszerzéséről, illetve karbantartásáról. A szakértők véleménye szerint a havi szolgáltatás is meglepő, ugyanakkor a hasonló feltételekre vonatkozó árajánlat alapján a budavári Fidesz elnöke szerint a szerződés jelentősen túlárazott. Az önkormányzatot üzenetben, telefonon és e-mailben is kerestük, de egyelőre nem kaptunk választ.

Bánki Erik kifelejtett 57 millió forintot a vagyonnyilatkozatából

Miután Fazekas Sándorral kétszer is kijavíttatta a vagyonnyilatkozatát a K-Monitor (első körben a készpénzvagyonát kellett 2 forint 10 fillérről módosítania, mert elfelejtette utána írni a millió szót, másodszorra pedig beírta az addig valahogy kifelejtődött, a céges tulajdonából származó, 9 millió forintra becsült osztalékát, és nyilatkozott az Állatorvosi Egyetem kuratóriumi tagságáért felvett tiszteletdíjról is), most Bánki Eriknek kellett egy kis segítség, hogy ne felejtkezzen el arról a mintegy 57 millió forintos osztalékról, ami kimaradt a nyilatkozatából.

Nagyon sok olyan vacsorán voltam, ahol ott ült az asztalnál több ezermilliárd forint, és néha Orbán is

Magyar Péter 75 perces videóinterjút adott a Telexnek, ebben a cikkünkben néhány erősebb idézetet szöveges formában is kiemeltünk.

Nem csak bazmegelni tudnak a tiszaföldvári városvezetők

A tiszaföldvári önkormányzat az elmúlt egy évben három furcsa ingatlanbizniszt bonyolított le. Több városvezető is az aggodalmának adott hangot az alacsony indulóár és az önkormányzati vagyon elherdálása miatt. Ennek ellenére elfogadták a pályázat kiírásáról szóló előterjesztéseket. Nem volt tömeges érdeklődés az ingatlanok iránt, egyedül a helyi nagyvállalkozó - akit többen a "helyi Szíjj Lászlónak tartanak" - jelentkezett vevőként, aki a meghirdetett árat ajánlotta vételárként. A szerződést gyorsan megkötötték a felek, az új tulajdonos azonban hamar kiszeretett a legértékesebb ingatlanból, kicsivel több mint fél évvel a megszerzése után tripla áron próbál megválni tőle.

„Bazdmeg, valahol laknom kell” – mondta Bácsszőlős fideszes polgármestere, aki beköltözött az uniós pénzből

Hadházy bejegyzése szerint Bácsszőlősön 45 millió forint uniós pénzből újították fel a rendelőt és az orvosi szolgálati lakást. A faluban nincs orvos, rendelésre csak kétszer két órában jár át egy orvos 8 kilométerről. Hadházy azt írja, ezért „a fideszes polgi így úgy gondolta, a legjobb, ha ő illegálisan beköltözik a felújított kecóba”.

Szakács Árpád elmesélte, hogy a megyei napilapok központi irányítójaként miért lett elege a Rogán Antallal folytatott

„Nagyon sokat találkoztam Rogán Antallal, hiszen három kampányban is részt vettem, mint az összes megyei napilap központi szerkesztőségének a főszerkesztője. Akkoriban ez nem volt nyilvános, de ma már teljesen egyértelmű mindenki számára, hiszen nemrég még le is fotózták a különböző médiafőszerkesztőket, hogy jöttek ki a Karmelitából, hogy folynak egyeztetések, tehát hogy kéthetenként megjelent Rogán Antal, és az akkori médiában viszonylag magas pozícióval rendelkező emberek tekintetében összehangolta azokat a kampánystratégiákat, amelyek mentén a Fidesz politikája zajlott” - nyilatkozta Szakács Árpád az Ultrahang Plusz podcastban.

Gripen-akta: továbbra is zárva

A korrupció gyanúján túl tisztázásra vár, hogy először miért pont 14 Gripent lízingeltünk, amikor a beszerzést előkészítő HM-előterjesztésben világosan az szerepel, hogy az ország légterének védelmét 20-24 géppel lehetne biztosítani. Ezt a számot a ma bejelentett négy további Gripennel sem érjük el.
Találatok: [57401]  Oldalak:   1 2 3 4 5 6 7   >  >>